• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Voša preko Karaburme gleda "vječite"

Velika subota proćiće u znaku vječitog derbija, a u sjenci najvećeg praznika srpskog fudbala boriće se i ostali superligaši.

 JSL: Voša preko Karaburme gleda "vječite" Izvor: MONDO

Vojvodina će u premijernom meču 24. kola gostovati na Staroj Karaburmi sa željom da ostvari devetu uzastopnu pobjedu, u isto toliko prolećnih utakmica. Čak i ako osvoje cijeli plijen protiv "romantičara", Novosađani će ostati pod tenzijom, jer će sa pažnjom pratiti duel konkurenata u borbi za titulu, Partizana i Crvene zvezde.

Naime, ukoliko bi pobijedile OFK Beograd, a zatim i Zvezda trijumfovala u derbiju, "lale" bi sudbinu držale u svojim rukama. Odnosno, stoprocentnim učinkom do kraja prvenstva, zaključno sa utakmicom posljednjeg kola protiv Zvezde u Novom Sadu, stigle bi do trona.

Međutim, u Voši niko ne pominje titulu, bar ne glasno. Trener Zoran Milinković zahtijeva da se ide korak po korak.

"Ekipa ima samopouzdanje, koje nam uliva dodatnu snagu. Zato se nadam najboljem i protiv 'romantičara", poručio je Milinković, koji neće moći da računa na defanzivca Branislava Trajkovića zbog žutih kartona.

OFK Beograd je u sredu poražen u Subotici iako je poveo već u trećem minutu (1:3), pa ima namjeru da se rehabilituje protiv zahuktale Vojvodine.

"Gosti su favoriti, ali poznato je da igramo najbolje protiv najjačih protivnika", izvukao je "keca iz rukava" Dejan Đurđević, trener "romantičara" i podsjetio da se u tim vraća reprezentativac Veseljko Trifunović.

Đurđevićev tim je dobio sve utakmice kao domaćin ovog proljeća.

Posljednja tri duela OFK Beograda i Vojvodine završena su bez pobjednika.

Dobar fudbal očekuje se i na Banjici gdje će gostovati Spartak Zlatibor voda.

Rad nije poražen u prethodnih osam kola, ali je u posljednja dva osvojio samo dva boda, dok su Subotičani osokoljeni preokretom i pobjedom nad OFK Beogradom. Takođe, žele da se revanširaju "građivanarima" za poraz iz jesenjeg dijela sezone (1:2).

Uzbudljivo je i na dnu tabele...

Otpisani Čukarički dočekaće Javor, a od drugog mjesta koje vodi u prvoligaški karavan hoće da pobjegnu najugroženiji, Inđija, Hajduk i Metalac.

Seriji Inđije bez pobjede nema kraja, nije upisala "trojku" već 11 kola. Ovog proljeća je osvojila samo bod! Zato Inđijci imaju imperativ pobjede nad bezbrižnim Čačanima.

Isto važi i za Kuljane, kojima u goste dolaze šestoplasirani Smederevci, kao i za Metalac, koji je promijenio mjesto boravka i u Čačku će dočekati BSK. Ekipa iz Gornjeg Milanovca osvojila je samo bod na šest mečeva dok u srijedu nije pobijedila u Jagodini.

Sloboda Sevojno Point i Jagodina nalaze se u "mirnoj luci", pa mogu da odigraju opušteno, bez pritiska.

Parovi 24. kola:

subota

OFK Beograd - Vojvodina 14,30

Inđija - Borac 16,30
Rad - Spartak Zlatibor voda
Hajduk - Smederevo
Sloboda Point Sevojno - Jagodina
Metalac - BSK
Čukarički - Javor

Partizan - Crvena zvezda 18,30

TABELA: Partizan 59, Crvena zvezda 59, Vojvodina 56, Rad 44, Spartak Zlatibor voda 35, Smederevo 31, OFK Beograd 31, Javor 30, BSK 29, Sloboda Point Sevojno 28, Jagodina 27, Borac 25, Metalac 16, Hajduk 15, Inđija 14, Čukarički 4.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC