• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović: Partizan je favorit, idemo na pobjedu

"Sigurno da je Partizan, da kažem, favorit. Igra pred svojim navijačima, prvi je na tabeli, ali mi svakako idemo na pobjedu", rekao je Darko Lazović pred 140. vječiti derbi u Humskoj.

 Lazović: Partizan je favorit, idemo na pobjedu Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde uspjeli su 6. aprila ove godine, u revanš meču polufinala Kupa Srbije, da prekinu niz od devet "vječitih derbija" u kojima nisu pobijedili Partizan.

Dobili su 1:0, a iako nisu prošli dalje zbog poraza od 2:0 u prvom susretu u Humskoj, dokazali su i sebi, ali i rivalu, da imaju igru i kvalitet za potpuni prekid neugodne tradicije.

U subotu, 23. aprila, crveno-bijeli imaće novu priluku za kratko vrijeme da prekinu i niz od sedam prvenstvenih derbija u kojima nisu dobili crno-bijele, odnosno tokom kojeg su pet puta bili poraženi i dva puta igrali neriješeno. Da sve bude zanimljivije, 140. "vječiti derbi" na stadionu Partizana neće biti samo bitan za tradiciju, ukupnu statistiku, istoriju, već i za nešto što nosi mnogo veću specifičnu težinu.

Bar trenutno... Za titulu!

U nedjelji derbija, Crvena zvezda je imala "generalnu probu" u srijedu sa ekipom Slobode i za poluvrijeme postigla četiri divna pogotka za ubjedljivu pobjedu od 5:1. Tek da bude jedan više od najvećeg rivala, koji je istog dana slavio pobjedu od 4:1...

"Mislim da smo ušli u dobru formu u pravom trenutku, vidjeli ste i sami pobijedili smo Slogu 5:1. Mislim da je potrebno samo ovako da nastavimo, da igramo svoju igru i neće biti problema", optimista je mladi Darko Lazović, koji je protiv Užičana dobio šansu od prvog minuta i iskoristio je na pravi način.

Ne samo što je postigao najljepši pogodak na susretu, možda i u cijelom 23. kolu, već je odigrao dobro, sigurno, borbeno... Kompletna ekipa pokazala je da sve bolje i bolje "kapira" zamisli trenera Roberta Prosinečkog, koji insistira na posjedu lopte i pas igri.

"Da, to je opet bila naša pas igra, mislim da smo odigrali dosta borbeno i to je presudilo, odnosno dovelo do tako visokog rezultata", osvrnuo se Lazović još jednom na prikazano protiv Slobode i potom se okrenuo onome što dolazi, a dolazi okršaj sa najvećim rivalom.

I to u trenutku kada su oba tima poravnata na vrhu tabele, sa po 56 bodova, ali svega tri više od trećeplasirane Vojvodine.

Lazović ulogu favorita prepušta crno-bijelima, ali naglašava da je to samo uloga, a da će on i njegovi saigrači na terenu pokušati sve da favorit ne pobijedi na kraju.

"Sigurno da je Partizan, da kažem, favorit. Igra pred svojim navijačima, prvi je na tabeli, ali mi svakako idemo na pobjedu. Pružićemo maksimum, igraćemo onako kako smo do sada igrali, a vidjećemo kako će se utakmica odvijati. Nadamo se najboljem rezultatu", optimista je Lazović, koji je protiv Slobode postigao prvi gol ove sezone.

On se ne slaže sa pojedincima iz crveno i crno-bijelog tabora, koji smatraju da će 140. prvenstveni okršaj dva najveća srpska kluba odlučiti borbu za titulu prvaka.

"Vidjećemo, dosta toga može da odluči. Ima poslije derbija još šest kola do kraja, tako da vjerujem da se ništa neće znati poslije utakmice", oprezan je Lazović, koji ne krije da će njegov tim biti hendikepiran zbog bojkota najvatrenijih navijača, Delija, koji su odlučili da ne dođu na utakmicu zbog toga što se ona odigrava na Veliku subotu.

Iako neće biti podrške na koju su navikli, Lazović kaže da će igrači Zvezde igrati svom snagom, za svoje navijače.

"Sigurno da će to biti mali problem za nas, ali mi ne možemo da utičemo na tu odluku (navijača). Nažalost, ljudi iz Saveza nisu shvatili i odložili utakmicu. Moramo bez Delija, a sigurno je da ćemo igrati i za njih i da ćemo probati da dobijemo derbi", naglasio je Lazović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC