• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli u glas: Derbi ne odlučuje prvaka

Igrač Partizana redom ističu da pitanje šampiona neće biti riješeno u "vječitom derbiju", ali da će pobjednik imati lijepu prednost.

 Crno-bijeli u glas: Derbi ne odlučuje prvaka Izvor: MONDO

Radosav Petrović ima odličan skor u duelima sa Crvenom zvezdom. U šampionatu nikada nije izgubio, nije čak ni neriješeno igrao - pet utakmica, pet trijumfa. Jedini poraz doživio je nedavno na stadionu u Ljutice Bogdana u polufinalu Kupa, ali se na kraju opet radovao, jer je u ukupnom skoru njegov Partizan bio bolji od "vječitog" rivala.

Petrović je prošle godine prelepim golom u drugom poluvremenu riješio derbi u Humskoj i praktično svom timu, dva kola prije kraja, obezbijedio treću uzastopnu titulu. Prema Raćinom mišljenju, situacija pred 140. derbi je slična, ali ne i ista kao prošle sezone.

"Utakmica jeste bitna, ali nije presudna", počeo je Petrović.

"Ima još da se igra do kraja. Prošle sezone su poslije derbija ostala još dva kola, sada ima da se igraju još šest", objasnio je svoj stav "vezista" Partizana, koji bi volio da epilog bude isti kao i prošle sezone u Humskoj.

"Volio bih da bude repriza tog prošlogodišnjeg meča. I onda smo igrali u Smederevu, pa je došao derbi i pobijedili smo 1:0, a ja postigao gol. Ove sezone sam dao devet golova, nijedan izvan šesnaesterca, pa bi bilo lijepo da se ponovi detalj s tog meča".

Petrović se ne opterećuje previše sudijama i raznoraznim pritiscima pred duel sa Zvezdom.

"Ne bavimo se time. Nisu nam svirali penal u derbijima 200 godina i ne razmišljam o tome. Nama niko ništa nije dao sve ove godine, niti nam je neko kriv što smo izgubili bodove u mečevima protiv Rada i Vojvodine. Sami smo odgovorni za sve što nam se dešava", kaže srpski reprezentativac.

Upitan da li bi šutirao penal, ako ga bude u subotu, Petrović je odgovorio: "Samo da dođe do tog penala, lako ćemo se dogovoriti ko će da ga šutira".

Robert Prosinečki je nedavno izjavio da je Partizan bivši šampion. Te riječi ne dotiču previše Petrovića.

"Svako ko je na drugom mjestu ima veliku želju da bude prvi i to je sasvim razumljivo. Ja želim da pričam samo o nama i ništa drugo me ne zanima. Uvjeren sam da možemo da ih pobijedimo, a činjenica da će možda biti samo naši navijači na stadionu je samo još jedna plus u našu korist".

Već sada je jasno, uprkos važnosti meča, da stadion Partizana neće biti pun. Navijači Zvezde najavili su bojkot utakmice, jer se ona igra na Veliku subotu.

"Nas niko nije pitao šta mi mislimo o tome, ne možemo ništa da promijenimo niti možemo da utičemo na bilo šta, pa onda nema razloga da pričamo na tu temu. Naše je da igramo fudbal i to ćemo u subotu i traditi", rekao je Petrović.

On smatra da je prednost Partizana u derbiju ta što su crno-bijeli odigrali više značajnijih utakmica i što je iskustvo na strani crno-bijelih. Prema njegovim riječima, ekipa je svjesna da im i bod odgovora, ali Petrović najvljuje igru na sva tri boda.

"Idemo na pobjedu i uradićemo sve da do nje stignemo", poručio je Radosav Petrović i zaključio da nije bitno ko će da odluči derbi.

"Derbi je specifična utakmica... Uvijek u prvi plan dođe neko od koga se to ne očekuje. Eto, prije godinu dana niko nije mogao da pogodi da ću baš ja riješiti pitanje pobjednika. Nije važno ko će to biti ovoga puta, jer ćemo taj gol zajedno proslaviti".

Stefan Savić do sada je u dresu Partizana odigrao dva meča sa Zvezdom, oba u Kupu. Skor protiv "vječitog rivala" mu je 1:1. Ipak, u ukupnom zbiru bio je bolji od Zvezde, jer je njegova ekipa nakon tog dvomeča prošla dalje.

Uz Mladena Krstajića, mladi Savić čini stub Partizanove odbrane i do sada je svoj posao odrađivao besprekorno. On se slaže sa klupskim drugom da derbi neće riješiti prvaka.

"Poslije derbija ima da se igra još šest kola, ali je sigurno najvažnija utakmica u ovom dijelu sezone. Zvezda je u dobroj golgeterskoj seriji, ali ja vjerujem u naše kjvalitete. Kada to kažem, ne mislim samo na defanzivnu liniju, već na cijeli tim, jer odbrana počinje od napada i obrnuto", rekao je Savić.

Štoper Partizana zna da bude veoma opasan u skoku u protivničkom šesnaestercu. Nada se da bi u subotu mogao da probije led i postigne svoj prvenac.

"Volio bih da konačno jedna lopta uđe u gol, Ipak, moj osnovni zadatak je igra u odbrani, tu treba da završim posao, a gol će neko postitći. Nebitno ko".

Savić smatra da je Partizan u prednosti u odnosu na Zvezdu. Na strani crno-bijelih je domaći teren i lakši raspored do kraja prvenstva. Crnogorac se nada da će Grobari doći u velikom broju na stadion i da će Partizan imati veliku podršku.

I Stefan Babović misli da Superliga neće biti riješena u subotu.

"Pobjednik, ako ga bude, imaće veliku prednost, ali ne smijemo da zaboravimo ni Vojvodinu. Imamo kvalitet, ali nećemo da prejudiciramo rezultat.

Babović smatra da izjava Prosinečkog da je Partizan izgubio titulu nije na mjestu.

"Vidim, počeo je stidljivo sa izjavama, ali kako je raslo samopouzdanje one su postale sve hrabrije. Prosinečkog izuzetno cijenim, ali izjava nije na mjestu. Ipak, ne opterećujem se time", podvukao je fudbaler Partizana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC