• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi i Klajsters među najuticajnijima na svijetu

Argentinski fudbaler Lionel Mesi i belgijanska teniserka uvršteni su među 100 najuticajnijih osoba na svijetu u izboru prestižnog Tajm magazina.

 Mesi i Klajsters među najuticajnijima na svijetu Izvor: MONDO

Osim fudbalera Barselone i druge teniserke svijeta još samo jedan sportista ušao je u Top 100 najuticajnijih ljudi na svijetu, a to je indijski igrač kriketa Mahendra Sing Doni.

Leo Mesi najbolji je i najplaćeniji fudbaler na svijetu, a sada se našao i među najuticajnijim ljudima, ali to ne čudi njegovog bivšeg saigrača Tijerija Anrija, koji je za Tajm objasnio zbog čega je Mesi uvršten na listu.

“To što on radi nije normalno. Ja znam da je veliki pritisak i da se puno očekuje od najboljih igrača, ali to nimalo ne smeta Mesiju. On je borac, ne voli da izgubi ni na treningu. Podsjeća me na Dijega Maradonu načinom na koji dribla, time što i nakon što ga neko udari on samo ustane i nastavi s loptom, a onda zabije gol – to je nevjerovatno. Igrao sam s njim tri godine i to je bilo uživanje”, otkrio je Anri kakav je utisak na njega ostavio Mesi.

O Kim Klajsters za Tajm magazin je govorila proslavljena teniserka Martina Navratilova koja je prokomentarisala povrtak Kim na teniski teren poslije rođenja ćerke.

“Naravno da je lakše izbalansirati posao i porodicu kada mnogo zarađujete, ali Kim je taj balans pretvorila u umjetnost. Uvijek je stajala črvsto na zemlji i zna da ju njene teniske sposobnosti ne čine sjajnom osobom. Kada god može ona učestvuje u humanitarnim akcijama, uvijek je prva. Na terenu Kim ne taktizira. Ona nikada neće ići u toilet ili na sličan način pokušati da izbaci svoju protivnicu iz takta. Ona jednostavno igra”, rekla je Navratilova.

Treći i ujedno najmanje poznati sportista među 100 najuticajnijih osoba na svijetu je indijski igrač kriketa Mehandra Sing Doni koji je ove godine predvodio selekciju Indije do titule prvaka svijeta.

“Osim Donijevog talenta nevjerovatna je i njegova prošlost. U Indiji se uspjeh obično povezuje sa klasom, vezama i moći. Doni, čovjek iz malog grada i skromne porodice ništa od tog, ali je pokazao da do uspjeha možete sa jednom stvari – savršenstvom. Doni nije lider samo kriket tima, on je ujedno i indijski kapiten nade. On nije samo donio titulu svjetskog prvaka Indiji, već je i Indiju naučio kako se pobjeđuje”, prokomentarisao je uvrštenje Donija na listu indijski književnik Četan Bagat.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC