• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DERBI: Igrači Zvezde skuplji od Partizanovih

Uoči 140. derbija Partizana i Crvene zvezde zanimljivo je vidjeti i koliko vrijede igrači oba tima. Zvezdini igrači vrijede 30,2, a Partizanovi 28,1 milion evra.

 DERBI: Igrači Zvezde skuplji od Partizanovih Izvor: MONDO

Prema procjenama specijalizovanog sajta "Transfermarkt" ukupna vrijednost igrača "vječitih rivala" je 58,3 miliona evra.

Kada su u pitanju igrači koji će u subotnjem "vječitom derbiju" možda odlučivati o tituli, prednost je opet na Zvezdinoj strani - 21,1 milion evra za crveno-bijele, a 18,7 milion za crno-bijele.

"Sport" prenosi da su među crno-bijelima najcjenjeniji vezni igrači, dok kod Zvezde dominiraju defanzivci.

Najskuplji su Radosav Petrović i Pavle Ninkov - po tri miliona evra, a na tu cifru sigurno utiče i to što su obojica jedini reprezentativci iz redova Partizana i Crvene zvezde.

U Humskoj, poslije Petrovića, najviše vrijedi mladi štoper Stefan Savić (2.000.000), a zatim Mladen Krstajić i Stefan Babović sa po 1,5 miliona evra. Slijede Milan Smiljanić (1,4 miliona), Ivica Ilijev, Saša Ilić, Nemanja Tomić i Mladen Krstajić procijenjeni su na po 1,25 miliona evra, a čuvar mreže Vladimir Stojković i Prins Tejgo na milion evra.

Kod Zvezde iza Ninkova su Andrija Kaluđerović i Li Adi (2,5 miliona evra), Evandro vredi dva miliona evra, a Mohamed Isah 1,75 miliona evra. Slijede Aleksandar Jevtić, Ognjen Koroman, Kristijan Borha i Mendeš Kadu sa po 1,25 miliona evra, dok su Uroš Ćosić i Duško Tošić procijenjeni na "milionče".

U Partizanu trenutno igra 12 igrača čija je vrijednost procijenjena na "sedam cifara", dok u Zvezdi nastupa njih 14.

Kod Partizana sedam cifara nisu dosegli Marko Šćepović (850.000 evra), Aleksandar Lazevski (800.000 evra) i Aleksandar Miljković (650.000 evra), dok kod Zvezde taj spisak broji takođe tri fudbalera - Darko Lazović (900.000 evra), Nikola Mikić (750.000 evra) i Boban Bajković (700.000 evra).

Na tržištu trenutno u Crvenoj zvezdi najmanje vrijedi Slavoljub Srnić (200.000 evra), dok je kod Partizana to Darko Brašanac - 250.000 evra.

Svi oni imaće veliki motiv na 140. "vječitom derbiju", budući da je najavljeno da će mnogi predstavnici evropskih klubova biti na tribinama. Možda im baš bravure ili gol na ovom derbiju otvore vrata nekog novog kluba, odnosno "povećaju" cijenu na tržištu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC