• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter pobijedio, Milan pred titulom

Palermo - Napoli 2:1, Inter - Lacio 2:1, Breša - Milan 0:1. Fudbaleri Milana polako mogu da počnu da slave prvu titulu od 2004. godine.

 SERIJA A: Inter pobijedio, Milan pred titulom Izvor: MONDO

Fudbaleri Milana skoro da su obezbijedili 18. titulu prvaka Italije, prvu od sezone 2003/04.

Matematički ne, ali praktično da, jer su pobjedom u Breši stekli osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Intera, svega četiri kola prije kraja Serije A.

Gol za titulu, odnosno ispadanje Breše u Seriju B, postigao je Robinjo tek u 83. minutu. Prethodno je Brazilac propustio nekoliko dobrih prilika, ali je u kontranapadu, poslije dodavanja Sedorfa i odličnog trka Antonija Kasana, imao krajnje jednostavan zadatak.

(Pre)ranom raspletu borbe za "skudeto" kumovali su najviše fudbaleri Napolija, koji su doživjeli i drugi uzastopni poraz, poslije fantastične serije pobjeda, pa su tako definitivno ispali iz šampionske trke, prepustili drugo mjesto još aktuelnom šampionu i u velikoj mjeri olakšali završnicu prvenstva Milanu.

U isto vrijeme: Inter - Lacio 2:1 (1:1), Palermo - Napoli 2:1 (2:1), tako da Milan sada ima 74 poena, Inter je drugi sa 66, dok je Napoli ostao zakucan sa 65 bodova na trećem mestu. Prošlog vikenda, Napoli je izgubio kod kuće od Udinezea (1:2), a ovog puta je četa Valtera Macarija pala na mjestu gdje je i prošle sezone poražena identičnim rezultatom.

Bio je to povratak miljenika navijača Palerma Edinsona Kavanija na staro mjesto, stadion Renco Barbera, na kojem je nastupao do prošlog ljeta. A, tada je kontroverzni predsjednik Palerma Mauricio Zamparini odlučio da proda Urugvajca Napoliju za (tričavih) 17 miliona evra.

Koliko je pogriješio, govori podatak da je Kavani od tada postigao 32 gola za Napolitance, ali eto ovog vikenda Zamparini je dobio kakvu-takvu satisfakciju u činjenici da je njegova ekipa definitivno raspršila snove Napolija o tituli, koja se na San Paolu čeka od 1990. godine i ere Dijega Armanda Maradone.

S druge strane, u Interu su još poslije poraza u "Derbiju Dela Madonina" od Milana (0:3) shvatili da neće šesti put uzastopno, a 19. u istoriji, postati prvaci Italije. Uprkos tome, pobijedili su Lacio na "Đuzepe Meaci" rezultatom 2:1, s tim da su od 22. minuta igrali sa čovjekom manje - golman Žulio Sezar morao je kao posljednji igrač odbrane da ruši Maura Zaratea.

Argentinac je izbjegao lošu ofsajd zamku koju je postavio Andrea Ranokija, istrčao pred Sezara, prošao ga i bio oboren, pa je Lacio dobio i penal, koji je izveo upravo Zarate i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0. Tada je trener Intera Leonardo morao da ubaci Luku Kastelacija u igru, ali je njegov tim sa desetoricom uspio da preokrene stvari u svoju korist već do 53. minuta.


Prvo je u 40. Vesli Snajder izjednačio na 1:1, a onda je u 53. minutu Samjuel Eto doveo nerazure u vođstvo od 2:1, koje su domaći prilično lako odbranili nakon što je u 66. minutu kapiten Lacija Stefano Mauri dobio crveni karton.

Lacio je uprkos vođstvu i igraču više od 22. minuta, doživio novi poraz na Meaci, gdje od sezone 2004/05 nije osvojio ni bod.

Dejan Stanković bio je starter u timu Intera, koji je u prošlom kolu izgubio meč u Parmi rezultatom 2:0.

Sa Ademom Ljajićem u startnoj postavi, Fiorentina je stigla do prve pobjede na Sardiniji od 2006. godine, a tek treće u istoriji! Oba gola za ekipu Siniše Mihajlovića postigao je Alesio Ćerći: Kalari – Fiorentina 1:2.

Junak neočekivane pobjede Udinezea u Napulju prošlog vikenda, Švajcarac Gokan Inler bio je tragičar takođe neočekivanog poraza Udinezea kod kuće od Parme – 0:2.

Sa dva žuta kartona do 21. minuta, Inler je kumovao prvoj pobjedi Parme na Friuliju od 2001. godine, ali i bio "najzaslužniji" za to što Udineze nije iskoristio poraz Lacija i probio se na četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Oba gola za Parmu, koja je iz zone ispadanja pobjegla zahvaljujući dvjema uzastopnim pobjedama nad timovima iz vrha tabele, Interom i Udinezeom, postigao je pozajmljeni igrač iz Juventusa, Amauri.

Sampdorija je do gostovanja već prežaljenom Bariju sakupila svega pet od mogućih 42 boda, od kada se zimus odrekla usluga Antonija Kasana (Milan), a potom prodala Đampaola Pacinija (Inter). Bez dvojice reprezentativnih napadača, Samp je stigao u zonu ispadanja, a mogući spas stigao je ove Velike subote sa bijele tačke.

Odatle je Nikola Poci pogodio i donio pobjedu gostima na Svetom Nikoli u Bariju – 0:1. Bila je ovo prva pobjeda gostiju u duelima Barija i Sampdorije, od 1998. godine kada su Đenovljani pobijedili u Bariju istovjetnim rezultatom.

Nenad Tomović igrao je od prvog minuta u porazu Lećea od Đenove (4:2), tima iz kojeg je upravo i stigao u Leće.

REZULTATI 34. KOLA:

Roma – Kjevo 1:0 (1:0)
/Perota 4/

Bari - Sampdorija 0:1 (0:0)
/Poci 59p/

Bolonja - Ćezena 0:2 (0:0)
/Đakerini 48, Malonga 84/

Kaljari - Fiorentina 1:2 (0:1)
/Kosu 46 - Ćerći 45+1, 50/

Đenova - Leće 4:2 (2:2)
/Floro Flores 10, 62, Palasio 42, 54 - Di Mikele 3, 30/

Inter - Lacio 2:1 (1:1)
/Snajder 40, Eto 53 - Zarate 24p/

Palermo - Napoli 2:1 (2:1)
/Balzareti 38, Bovo pen 45+1 - Kavani 2p/

Udineze - Parma 0:2 (0:1)
/Amauri 13, 90+2/

Breša - Milan 0:1 (0:0)
/Robinjo 82/
Juventus - Katanija 2:2 (2:0)
/Del Pjero 19p, 38 - Gomez 81, Lodi 90+5/

TABELA: Milan 74, Inter 66, Napoli 65, Lacio 60, Udineze 59, Roma 56, Juventus 53, Palermo 50, Fiorentina 46, Đenova 45, Kaljari 44, Bolonja 40, Kjevo 39, Parma 38, Katanija 37, Sampdorija 35, Leće 35, Ćezena 34, Breša 30, Bari 21.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC