• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Tužni Bajern, zabrinuta Borusija

Bavarci došli do boda u Frankfurtu iz penala. Preokret Bajera protiv Hofenhajma i samo "-5" u odnosu na Borusiju, koja je pala u Menhengladbahu.

 BUNDES: Tužni Bajern, zabrinuta Borusija Izvor: MONDO

Bajernu se izgleda ne ide u Ligu šampiona. Taman što je u prošlom kolu deklasirao Bajer (5:1), ponovo se "sapleo". Ajntraht je u Frankfurtu vodio do 89. minutu kada su gosti dobili penal na poklon, koji je prihvatio i u izjednačenje pretvorio Mario Gomez - 1:1.

U većem dijelu utakmice Bajern je imao inicijativu, naročito poslije vodećeg gola Sebastijana Rode u 54. minutu, ali je upravo u nastavku Ajtraht bio najopasniji. Često je prijetio iz kontranapada i imao nekoliko prilika da "ovjeri" pobjedu.

O promašaju Teofanisa Gekasa neposredno prije izjednačenja gostiju dugo će se pričati. Grk se spetljao na tri metra od gola i šansa je otišla u nepovrat. Nedugo zatim njegov tim je kažnjen, zahvaljujući sudiji i Gomezu.

Bavarci su u prošlom kolu pretekli Hanover i domogli se trećeg mjesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali su se sada opet vratili na četvrto. Ajntraht je bodom napravio (mali) korak ka opstanku.

Znatno veći korak ka istom cilju napravile su "švabe" pobjedom (3:0) nad Hamburgom, koji je prethodno ostvario tri uzastopna remija u prvenstvu. Štutgart je ujedno prekinuo crnu seriju u duelima sa istiom rivalom, od koga je pretrpio poraze u posljednje tri utakmice.

Kakau je bio dvostruki strijelac za domaćina, a gol je postigao i Gentner, koji je u 76. minutu zamijenio Zdravka Kuzmanovića.

Bajer je digao ruke od borbe za titulu, ali se ipak oporavio od prošlonedjeljnog šoka u Minhenu. Doduše, nije od početka meča sa Hofenhajmom, već se trgao tek poslije vođstva gostiju - 2:1.

Međutim, tračak nade "aspirindžijama" donijela je Borusija iz Menhengladbaha, koja je uhvatila bukvalno posljednji voz u borbi za opstanak... protiv vodećeg imenjaka iz Dortmunda - 1:0!

Pogodak Kamerunca Idrisua ostavio je Dortmund sa pet bodova viška u odnosu na Bajer. Relativno malo, ali vjerovatno ipak dovoljno, jer su do kraja preostala samo još tri kola. Uz to "milioneri" imaju mečeve kod kuće sa Nirnbergom i Ajntrahtom.


Sent Pauli se oprašta od Bundeslige, jer je doživio osmi poraz u devet uzastopnih utakmica (samo u prošlom kolu osvojio bod u Volfsburgu). Poveo je protiv Verdera, ali je onda doživio ubjedljiv neuspjeh (1:3) najviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Klaudiju Pizaru.

Šalke je u sredini tabele, pa je trener Ralf Rangnik odmarao skoro polovinu prvog tima u iščekivanju polufinala Lige šampiona (protiv Mančester junajteda). To su iskoristili gosti iz Kajzerslauteran i pogotkom Srđana Lakića ostvarili pobjedu.

REZULTATI 31. KOLA:

Bajer Leverkuzen - Hofenhajm 2:1 (1:1)
/Kadlec 40, Vidal 51 - Sigurdson 28/

Ajntraht - Bajern 1:1 (0:0)
/Rode 54 - Gomez 89p/

Šalke - Kajzerslautern 0:1 (0:1)
/Lakić 42/

Sent Pauli - Verder 1:3 (1:0)
/Bartels 29 - Torant 50ag, Pizaro 73, 75/

Štutgart - Hamburg 3:0 (1:0)
/Kakau 6, 88 Gentner 78/

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 1:0 (1:0)
/Idrisu 35/

U nedelju

Volfsburg - Keln 15.30
Nirnberg - Majnc 17.30

U četvrtak

Frajburg - Hanover 1:3 (0:2)
/Rozental 80 - Abdelaue 24, Šlaudraf 31, Rauš 58/

TABELA: Borusija D. 69, Bajer Leverkuzen 64, Hanover 57, Bajern 56, Majnc /-1/ 48, Nirnberg /-1/ 46, Hamburg 43, Frajburg 41, Hofenhajm 40, Šalke 40, Verder 38, Kajzerslautern 37, Štutgart 36, Keln /-1/ 35, Ajntraht 34, Volfsburg /-1/ 29, Borusija M. 29, Sent Pauli 29.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC