• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Bakino proljeće

Široki Brijeg nastavio pobjednički niz u Premijer ligi BiH deklasiravši Slobodu 4:0. U prvih pet utakmica 23. kola gosti postigli samo jedan gol.

 PREMIJER BiH: Bakino proljeće Izvor: MONDO

U prvih pet utakmica 23. kola Premijer lige odigranih u subotu igralo se domaćinski – četiri pobjede domaćina, samo jedan remi i samo jedan pogodak gostiju.

Čast gostujućih ekipa donekle je spasio Čelik koji je uspio da osvoji bod u Travniku, ali ne i da postigne pogodak, dok je u Gradačcu bilo obrnuto, Slavija je zatresla mrežu Zvijezde, ali je poražena 2:1.

Vaskršnje kolo u Premijer ligi su, bar do utakmica koje će biti odigrane u večernjem terminu, obilježili fudbaleri Širokog Brijega koji od dolaska Blaža Sliškovića na klupu igraju kao preporođeni.

Tako je bilo i ove subote. Ekipa Bake Sliškovića, rezultatom 4:0 deklasirala je direktnog rivala u borbi za izlazak na evropsku scenu, tuzlansku Slobodu i upisala četvrtu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi.

Da će gosti iz „grada soli“ kući bez bodova bilo je jasno već nakon prvih 45 minuta, kada je na semaforu stajalo 2:0. Mrežu Slobode načeo je u 18. minutu Ćorić, a Zakarić je u 33. povisio na 2:0.

Rešetanje je nastavljeno tačno na isteku jednog sata igre, kada je Ivanković povisio na 3:0, a „tačku na i“ stavio u 70. minutu stavio je Roskam koji je očigledno raspoložen kada igra protiv Tuzlaka. Roskam je u jesenjem dijelu postigao pobjedonosni pogodak za minimalni trijumf protiv Slobode.

Široki je ovim trijumfom zaprijetio trećeplasiranom Sarajevu koje sada ima samo bod više, ali i utakmicu manje pošto bordo tim svoj meč igra od 19.30 protiv Olimpika.

Prijedorski Rudar napravio je pravi podvig na svom terenu pošto je sa igračem manje postigao dva pogotka i savladao Zrinjski – 2:0.

Kotaran je već u 35. minutu zaradio drugi žuti karton pa je morao u svlačionicu, ali to nije spriječilo Rudare da prekinu crnu seriju od tri meča bez pobjede.

Prvo je Džafić u 56. minutu doveo domaćina u vođstvo, a veliki trijumf nad „plemićima“ ovjerio je Kovačević četiri minute prije kraja.

Leotar je na svom terenu minimalnim rezultatom savladao već prežaljenu Drinu koja sada ima čak 10 bodova zaostatka upravo za ekipom iz Trebinja i praktično je već jednom nogom u PRvoj ligi RS.

Rezultati 23. kola Premijer lige BiH:

Leotar – Drina 1:0
/Kokić 44/

Travnik – Čelik 0:0

Zvijezda – Slavija 2:1
/Muhanović 25, Hasić 81 – Radovanović 90+2 penal/

Rudar – Zrinjski 2:0
/Džafić 56, Kovačević 84/

Široki Brijeg – Sloboda 4:0
/Ćorić 18, Zakarić 33, Ivanković 60, Roskam 70/

Borac – Budućnost 2:1
/Vidaković 36, Krunić 53 – Šmigalović 8/

Željezničar – Velež 3:2
/Zeba 70 penal, Višća 77, Škaljić 79 autogol – Čemalović 3, Jazvin 27/

Olimpik – Sarajevo 2:1
/Savić 2, Pliska 45 - Avdić 72

Tabela: Borac 51, Željezničar 44, Sarajevo 38, Široki Brijeg 37, Olimpik 37, Rudar 35, Sloboda 34, Travnik 33, Čelik 32, Slavija 31, Zvijezda 31, Zrinjski 29, Velež 27, Leotar 27, Budućnost 17, Drina 17 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC