• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Preokreti Borca i Željezničara

Vodeći dvojac na tabeli Premijer lige BiH gubio od Budućnosti, odnosno od Veleža, ali na kraju upisao nove bodove u trci za titulu.

 PREMIJER BiH: Preokreti Borca i Željezničara Izvor: MONDO

I nakon 23. kola Premijer lige BiH razlika između vodećeg Borca i prvog pratioca Željezničar ostaje sedam bodova. A moglo je biti i drugačije, i „plus deset“, ali i „plus četiri“.

Borac je naime gubio na Gradskom stadionu od Budućnosti, ali je poslije preokreta slavio rezultatom 2:1, dok je Željezničar gubio čak 2:0 od Veleža, da bi u finišu utakmice došao do 3:2 i tri boda kojima se održao u borbi za šampionsku titulu.

Do tri vrlo vrijedna boda fudbaleri Borca došli su mnogo teže nego što se očekivali, a početak meča čak je nagovještavao veliko iznenađenje.

Već u osmom minutu šok na Gradskom stadionu u Banjaluci. Sarajlić je izveo slobodni udarac iskosa s desne strane, a Almir Šmigalović glavom pogodio je rašlje gola Asmira Avdukića i dove u vođstvo ekipu koja je samo četiri puta ove sezone osjetila slast pobjede.

Bio je to prvi pogodak u mreži Asmira Avdukića nakon 572 minute.

Nakon vođstva gostiju fudbaleri Borca kao da su shvatili da unaprijed upisane bodove protiv pretposljednje ekipe na tabeli moraju i zaraditi pa su mnogo angažovanije krenuli prema golu gostiju.

Do gola se međutim čekalo sve do 36. minuta kada je Vidaković izjednačio na 1:1 i donio prijeko potreban mir u svoju ekipu pred odlazak na odmor.

Mogao je Borac i do preokreta u prvom dijelu ali je šut Steve Nikolića završio pored gola, baš kao i pokušaj Mikića nekoliko minuta kasnije, poslije centaršuta Nikolića.

Preokret je međutim uslijedio vrlo brzo po povratku sa odmora. Nakon desetak minuta igre u nastavku Mikić je izveo centaršut, Nikolićev udarac glavom odbranio je golman gostiju Husić, a onda je Krunić odbijenu loptu pospremio u mrežu Budućnosti – 2:1

Do kraja utakmice Borac nije imao nekih izglednijih prilika ali je uspio da sačuva vođstvo i dođe do 15. trijumfa u sezoni.

Iznenađenje do kojeg nije došlo bilo je na pomolu in a Grbavici. U vrlo dramatičnom i susretu Željezničar je takođe poslije preokreta savladao Velež 3:2.

“Rođeni” su, međutim, pokazali da nisu lak plijen, imali su dva gola prednosti, zatim tri puta kapitulirali, a zatim promašili odličnu priliku za izjednačenje i remi.

Već u prvom napadu gosti iz Mostara izveli su korner a najbolji u skoku bio je Ćemalović – 0:1 na Grbavici.
Korner je ponovo bio koban za Željezničar u 27.minutu, a strijelac za 2:0 je bio Jazvin koji je nakon petnaestak minuta igre zamijenio povrijeđenog Kodru.

Rezultat 2:0 stajao je na semaforu sve do 70. minuta, a onda je uslijedilo 10 Željinih minuta u kojima ne samo da su uspjeli da anuliraju prednost gostiju već i da stignu do potpunog preokreta.

Njega je inicirao Zajko Zeba preciznim udarcem sa bijele tačke, nakon prilično sporne sudijske odluke. Izjednačenje je stiglo u 77. minutu kada je Višča pogodio, a samo dva minuta kasnije potpuni preokret – Škaljić je postigao autogol za vođstvo Željezničara 3:2.

Drama na Grbavici trajala je međutim do samog kraja, a Velež je u finišu propustio priliku da poravna na 3:3. Rovčanin je sa pet metara šutirao, ali njegov šut majstorski je odbranio Šehić i tako sačuvao sva tri boda.

Zanimljivost je da se trener Željezničara Amar Osim ovom pobjedom izjednačio sa svojim ocem Ivicom. Obojica sada imaju po 118 pobjeda u zvaničnim utakmicama na klupi Željezničara.

Izvještaj sa ostalih mečeva 23. kola Premijer lige BiH pročitajte OVDJE:

Rezultati 23. kola Premijer lige BiH:

Leotar – Drina 1:0
/Kokić 44/

Travnik – Čelik 0:0

Zvijezda – Slavija 2:1
/Muhanović 25, Hasić 81 – Radovanović 90+2 penal/

Rudar – Zrinjski 2:0
/Džafić 56, Kovačević 84/

Široki Brijeg – Sloboda 4:0
/Ćorić 18, Zakarić 33, Ivanković 60, Roskam 70/

Borac – Budućnost 2:1
/Vidaković 36, Krunić 53 – Šmigalović 8/

Željezničar – Velež 3:2
/Zeba 70 penal, Višća 77, Škaljić 79 autogol – Čemalović 3, Jazvin 27/

Olimpik – Sarajevo 2:1

/Savić 2, Pliska 45 - Avdić 72

Tabela: Borac 51, Željezničar 44, Sarajevo 38, Široki Brijeg 37, Olimpik 37, Rudar 35, Sloboda 34, Travnik 33, Čelik 32, Slavija 31, Zvijezda 31, Zrinjski 29, Velež 27, Leotar 27, Budućnost 17, Drina 17 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC