• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev: Mislio sam da dolazi Barsa!

"Možete da stavite naslov: 'Niko se u Srbiji ne pita! Osim nas...' Za sve. Znači, mi se pitamo. Mi smo najbolji!", kaže Ivica Iliev.

 Iliev: Mislio sam da dolazi Barsa! Izvor: MONDO

Fudbaler Partizana Ivica Iliev odlučio je da se, poput ostalih u svom klubu, povuče u laganu ilegalu i u ćutnji dočeka 140. vječiti derbi sa Crvenom zvezdom.

Odlučio je da priča na terenu, a kada je njegov tim dobio najvećeg rivala rezultatom 1:0 i stavio jednu ruku na titulu, izašao je još vruće glave i uzburkanih emocija pred novinare i ispričao šta je imao.

Kako Ilievu nije bilo potrebno postavljati pitanja, tako ih nećemo "gurati" ni u tekst, već jednostavno prenijeti njegovu izjavu u integralnoj verziji. Baš onako kako je ljubimac juga i pričao. Sa mnogo emocija, pomalo gordo, ali samo zbog toga što se naslušao osporavanja prethodnih nedjelja, naročito poslije poraza u revanšu polufinala Kupa od Crvene zvezde i potom u prvenstvu od Vojvodine.

Iliev je počeo priču ovako:

"Možete da stavite naslov: 'Niko se u Srbiji ne pita! Osim nas...' Za sve. Znači, mi se pitamo. Mi smo najbolji! Ko će sad šta da kaže? 'Ajde da čujem ko će šta da kaže? Da su bili bolji? Održali smo čas fudbala!"

"Imali su jednu šansu i par polušansi. Jednu šansu, kad je izašao Kaluđerović... Koliko smo šansi imali? Koliko akcija? Jeste li u posljednje vrijeme, u davna vremena jeste, ali u posljednje vrijeme, kada je viđen ovakav fudbal? Ovakvi potezi, akcije... Ovo je bio pravi Partizan, pravi derbi".

"Oni su došli nikad samouvjereniji, nikad moćniji po njihovim riječima u posljednjih ne znam koliko godina, napokon stvarno jedna prava Zvezda da može da nam se suptorstavi, ali dobili su nas jedan derbi, koji ništa nije odlučivao. Mi smo otišli tamo da završimo taj Kup i vjerujte, vjerujte mi, mi smo ćutali i čekali da se dogodi ovo".

"I znali smo koliko smo moćniji od nih. Ćutali smo i čekali smo ih. A, oni su pričali".

"Poštujem ih sve do jednog, strašni momci, strašni... Poštujem ih nenormalno, stvarno ih poštujem, ali prvo skoči, pa reci hop. To je moja deviza".

"Večeras sam se zabavljao. Kad je najbitnije, tada se zabavljaš. Šef nam je rekao prije utakmice: 'Prvo poluvrijeme se zabavljajte!' Evo, ovim riječima. Rekao je: 'Hoću da uživate u fudbalu', a ja sam to doslovce shvatio i rekoh: 'Ajde da uživam malo...' A, drugo poluvrijeme, 'ajde da pobijedimo. To je to, stvarno je tako rečeno, ja vam samo prenosim".

"Znaš kako smo mi bili mirni?"

"Znaš kako smo mi bili... Da ste vi vidjeli nas u svlačionici, mi smo znali da ćemo da ih pojedemo, vjerujte ljudi, mi smo se smijali, mi smo tako bili puni... Pfff... Da ste vi samo vidjeli tu našu snagu unutra u svlačionici, vi to ne biste vjerovali! Vi to ne biste vjerovali... To vam kažem najiskrenije, nikoga ne foliram i ne lažem, to se znalo, to se znalo bre..."

"Fino odmoriš pred utakmicu, svi mirni, smijemo se, sigurni, došli ovdje da ih, ne da ih pobijedimo, nego da pokažemo cijeloj Srbiji i svima koji su pričali, svim onim uglavnom Zvezdašima, velikim imenima koje izuzetno poštujem, koji su posljednje dve nedjelje dizali Zvezdu... Znaš gdje su ih dizali, ja ne znam, mislio sam da igramo sa Barsom!"

"Gdje su sada svi ti igrači kada je bilo najpotrebnije? Šta, gazili su Partizan kad su izgubili prvu utakmicu 2:0 i onda kod njih 1:0, ovo-ono... Pa i šef je rekao kako je igrao, a onda kad smo izašli na teren bilo je: 'Izvini'. Ja kažem samo ono što jeste, što se danas vidjelo, ćutali smo, sada pričamo, dalje naravno neću da pričam, od danas poštovanje svakoj sljedećoj ekipi".

"Veliki korak ka tituli, mislim da je gotovo sigurno naša. Tek sada ne može niko da nas zaustavi. Trebalo nam je ovo i drugo poluvrijeme portiv Vojvodine, utakmica u Smederevu, gdje smo riješili da igramo fudbal kakav mi znamo, pas do noge, da jednostavno uživamo u fudbalu, jer nam tu nema ravnog".

"Ne samo u Srbiji, nego u cijelom okruženju, s kim god da se graničimo, nijedna ekipa nije ni blizu nas. To smo potvrdili ulaskom u Ligu šampiona, to smo pokazali i ulaskom u finale Kupa - a do tada ću opet ćutati - i sada na kraju titulom. Znači, titulom! Ako Partizan sada ne uzme titulu, znaš... Možemo da izgubimo do kraja neku, a nećemo izgubiti nijednu!"

"Zato sam se i vratio...", podvukao je Ivica Iliev, prije nego je u papučama i šortsu, sa torbom preko ramena, otišao u klupski autobus.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC