• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki za MONDO: Ne odustajemo od titule

"Neću reći da je prvenstvo gotovo, ali derbi je sigurno odlučio puno toga", rekao je u nedjelju trener Crvene zvezde.

 Prosinečki za MONDO: Ne odustajemo od titule Izvor: MONDO

Dugo očekivani derbi je prošlost. Donio je emotivno pražnjenje i pobjednicima i poraženima.

Mirom i tišinom koje tradicionalno nosi sa sobom, uskršnje jutro došlo je kao melem. Valja se odmoriti, na brzinu dopuniti baterije, pa od ponedjeljka-utorka ponovo prionuti na posao.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki potvrdio je da je u svakoj prilici profesionalac za primjer.

Na kratko je prekinuo dragocjene trenutke druženja sa porodicom i pripreme za praznični ručak, da bi za čitaoce MONDA iznio svoj "post festum" subotnjeg okršaja sa Partizanom (0:1).

"Prie svega, dao sam igračima dva dana slobodno. To sam odlučio ranije i bilo bi isto da smo pobijedili ili odigrali neriješeno. Kako sam poslije prospavane noći? Prazan u nekim stvarima, žalim što drugo poluvrijeme nismo odigrali kako smo htjeli i kako možemo. Ali, šta je tu je, moramo se okrenuti onom što dolazi", počeo je strateg crveno-bijelih.

Nije bilo potrebno postavljati mu podpitanja...

"Izgubili smo. Neću reći da je prvenstvo gotovo, ali derbi je sigurno odlučio mnogo toga".

"Nadam se da poraz neće ostaviti dubokog traga na igračima. Učinićemo sve da ih motivišemo, da počnemo sa ispravljanjem grešaka i da se vratimo nivou na kojem smo bili u osam kola prije derbija, pa i u jednom dijelu prvog poluvremena utakmice sa Partizanom".

Svaki akter vidio je derbi iz svog ugla. Dok u Partizanu vlada euforija, kao da je na semaforu zasijalo 4:0, a ne minimalnih 1:0, u Zvezdi žale za propuštenim šansama.

"U prvom poluvremenu smo mogli da povedemo mi, mogli su i oni, ko zna kako bi se onda završilo. Ja sam nezadovoljan jer smo drugi dio odigrali totalno kontra od onog što sam htio. Samo kroz pas igru mogli smo da ugrozimo gol Partizana - nismo to uradili", jasan je Prosinečki.

"Oni su više željeli pobjedu. Nisam od onih koji neće da priznaju".

Sa pet bodova zaostatka na početku proljeća, Zvezda je svo vrijeme bila pod pritiskom jurnjave za "vječitim rivalom". Kada ga je konačno sustigla, opet je izgubila korak, a Partizan pored bodovne prednosti dobio veliki psihološki podsticaj da istraje u preostalih šest kola.

Zvezda naredne nedjelje dočekuje Hajduk iz Kule, a slijede joj mečevi sa OFK Beogradom, Radom, Borcem, Spartakom i Vojvodinom u Novom Sadu.

"Imamo teži raspored, ali ići ćemo na pobjedu u svakoj utakmici. Nijednog trenutka nećemo kalkulisati. Oni opet imaju pravo na jedan kiks, ako završe sezonu na prvom mjestu, to je to".

"Mislim da smo mi dosta napravili. Imali smo meč-loptu na njihovom stadionu, ja sam govorio da su oni u laganoj prednosti, ali sam vjerovao da možemo... Nismo uspjeli, ostaje nam da probamo ponovo da uspostavimo kontinuitet dobrih igara".

Prosinečki je svojim izjavama od povratka na Marakanu ostavio utisak samouvjerenog, ali realnog i korektnog čovjeka. Međutim, nedavno mu se "otela" opaska o Partizanu kao "bivšem šampionu", na čemu su mu mnogi zamjerili.

Upitan da li je navikao da mu se mjeri svaka izrečena riječ i kako iz ove perspektive gleda na tu svoju izjavu, odgovorio je da "uvijek stoji iza onoga što kaže".

"Pogriješio sam, jer se nisam izrazio onako kako sam mislio. Kada sam rekao da su oni 'bivši šampioni', mislio sam da su bili prvaci prošle godine, a da ćemo ove godine vidjeti ko će to biti. Onda je to malo izvučeno iz konteksta... Ni sada to nije gotovo. Još ostaje da se vidi..."

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC