• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan prekinuo "jubilarno prokletstvo"

Moralo je i to da se desi. Prvi put od 70. "vječitog derbija" Partizan je dobio jedan "okrugao" duel sa komšijama. Stanojević hvali pojedince.

 Partizan prekinuo "jubilarno prokletstvo" Izvor: MONDO

Partizan je od Crvene zvezde gubio sve jubilarne "vječite derbije" od 70. do 130. (uz napomenu da je 90. odlučen poslije penala), ali sadašnja generacija crno-bijelih srušila je mnoge tradicije, pa i tu. Trijumfom u 140. prvenstvenom okršaju sa crveno-bijelima došli su na domak istorijskog uspjeha - osvajanje četvrte uzastopne titule.

Trener Aleksandar Stanojević još ne želi da priča o tome, jer je do kraja ostalo šest kola, ali uživa u akteulnom trenutku.

On priznaje da scenario s kraja subotnje utakmice nije mogao ni da sanja. Igrači su ga iznijeli iz tunela, ponijeli ga na rukama, bacali u vis... Sve je bilo kao u bajci za mladog stručnjaka.

"Iznijeli su me pred tribinu iako se nikad nisam gurao da budem tamo", rekao je Stanojević, očigledno nabijen pozitivnim emocijama.

"Taj potez je dokaz da smo homogena grupa i oslikava naše zajedništvo. I dok smo bili u krizi govorio sam da u svlačionici ne postoji problem, a sada je taj duh iznijet na teren, da svi vide".

U Humskoj 1 je vrijeme slavlja, što zbog Uskrsa što zbog trijumfa u "vječitom derbiju". Ipak, šef crno-bijele struke još ne dozvoljava da se slavi titula uprkos saznanju da njegov tim ima pravo na kiks u posljednjih šest kola, čak i na poraz.

"Kolega Prosinečki je izjavio da će derbi riješiti šampionat, ali ja mislim drugačije. Iako Zvezda ima teži raspored do kraja, biće i nama teško u Jagodini i Ivanjici", dodao je Stanojević i nastavio:

"Vjerujem u regularnost takmičenja iako ne može a da vam kroz glavu ne prođe misao o neregularnosti kada su iz Zvezde tvrdili da će prvak biti odlučen u derbiju, u trenutku kada je do završetka ostalo osam kola".



Neuspjehom na Staroj Karaburmi Vojvodina je, vrlo vjerovatno, otpisala sebe iz šampionske trke, prije nego što je derbi u subotu počeo.

"Partizan je najkvalitetniji tim u Srbiji. Uspjeli smo da probrodimo krizu, a sada nam i raspored ide na ruku".

Ne želi Stanojević da pobjedu nad "vječitim rivalom" ocijeni kao "pobjedu iz inata", ali...

"Bilo je malo bunta zbog svega što se dešavalo u posljednje vrijeme. Ne vjerujem u teorije zavjere, ali mi je žao što, kao i igrači, osjećam da bi javnost voljela da Zvezda bude šampion. Upravo ta energija je povela ekipu ka pobjedi".

Upitan šta bi se desilo da je Partizan izgubio u subotu, Stanojević je odgovorio:

"O tome nisam razmišljao".

Nema namjeru da se bavi crveno-bijelima, kao ni njihovim izjavama datim na krilima serije dobrih igara i pobjeda uoči derbija, kada su sebe prikazivali kao "malu Barselonu".

"Bavim se samo Partizanom".

Objasnio je Stanojević zašto je iz startne postave izostavio Radosava Petrovića, po mnogima najboljeg igrača Partizana ovog proljeća.

"Poslije pobjede izgleda da sam napravio dobar potez. U suprotnom pričali bismo i promašaju... Želio sam sa Kamarom da budemo agresivni i visoko napadamo protivnika".

Ivica Iliev je prenio djelić atmosfere iz svlačionice prije utakmice i iz poluvremena, a to je Stanojević potvrdio:

"Rekao sam igračima da uživaju u prvom poluvremenu, a da ćemo u drugom napraviti plan kako da pobijedimo. Nije to lažna skromnost. Ne igramo se fudbala, igramo ga i pokazali smo da to u Srbiji najbolje radimo".

Mimo običaja, pomenuo je najistaknutije igrače.

"Iliev je bio fenomenalan, Babović je odigrao utakmicu života, Kamara je prikazao ono što od njega želimo otkako je došao... A Stojković je potvrdio da je najbolji golman u zemlji odbranom šanse Andrije Kaluđerovića".

Trener Partizana je morao da reaguje polovinom prvog poluvremena, jer se povrijedio Saša Ilić.

"Šalili smo se poslije, ko zna kako bi se sve završilo da je ostao u igri... Šalu na stranu, zabrinuo me Saletov izlazak, ali je Tomić bio sjajan. Nije me nervirao, jer sam od njega tražio da sve radi sam", rekao je Aleksandar Stanojević.

(R. Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC