• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezda želi Robija bar do 2015.

Prvi čovjek SD Crvena zvezda Petar Škundrić saopštio je Robertu Prosinečkom da će mu biti ponuđen produžetak ugovora. O novcu - nije bilo riječi.

 MONDO: Zvezda želi Robija bar do 2015. Izvor: MONDO

Rukovodstvo FK Crvena zvezda vjerovalo je u kvalitete Roberta Prosinečkog i prije nego što se legendarni fudbaler crveno-bijelih prihvatio posla u januaru ove godine.

Iako bez dana iskustva u samostalnom vođenju ekipe, čelnici kluba ponudili su 9. decembra 2010. godine Prosinečkom ugovor na dve i po godine, što uistinu jeste bila doza povjerenja "na avans". Robi je to prihvatio i počeo sa radom.

Četiri i po mjeseca kasnije, uprkos eliminaciji u polufinalu Kupa Srbije i (ne)nadoknadivom zaostatku u prvenstvu za Partizanom, u Ljutice Bogdana odlučili su da udvostruče ugovor harizmatičnom treneru. Iako su pojedini mediji prenijeli da će Prosinečkom biti uvećana plata sa 12.000 evra na 24.000 evra mjesečno, MONDO saznaje da se "udvostručavanje" odnosilo na trajanje ugovora.

Iz izvora bliskih vrhu kluba, MONDU je preneseno da je poslije poraza od Partizana u 140. vječitom derbiju, predsjednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić pozvao Prosinečkog na razgovor i prenio mu stav vodećih ljudi crveno-bijele porodice da je on poželjan u klubu mnogo duže, nego što to stoji u aktuelnom ugovoru.

Potvrđeno nam je da tokom ovog neformalnog razgovora nije bilo riječi o novcu, jer to jednostavno nije bila tema, zato što Prosinečki i dalje ima "čvrst" ugovor koji ističe na ljeto 2013. godine, kao i da će pred kraj sezone o svemu biti mnogo konkretnijih razgovora. Tada će, prije ljetne pauze, biti riječi i o plati "Velikog Žutog" koja trenutno iznosi 12.000 evra, a mogla bi da bude veća.

Takođe, MONDO saznaje da je cirfa od 24.000 evra "blizu" onoga što će uskoro biti postavljeno pred Prosinečkog.

U ovom trenutku važnije je to da Crvena zvezda želi trenera na četiri, pa i pet sezona ako je to moguće, kao i da Prosinečki navodno prihvata tu ideju, uz jasne uslove, a oni se trenutno odnose samo na pojačanja, jer sve ostalo već ima u Crvenoj zvezdi.

Saznajemo da je Prosinečki prilikom pomenutog razgovora iznio stav da mu je potrebno od tri do pet pravih pojačanja na ljeto i da tokom prelaznog roka ne želi kvantitet, već mali broj novih igrača, ali da to zaista budu vrhunska pojačanja, kao što je Evandro Goebel.

Navodno, primjer kako treba "kupovati" jeste onaj od prethodne zime, kada je Crvena zvezda dovela samo trojicu igrača, Evandra, Kristijana Borhu i Uroša Ćosića, od kojih je svaki zaslužio mjesto startera i unaprijedio igru.

Za kraj, Prosinečki navodno u timu za sljedeću sezonu i početak kvalifikacija za Ligu Evrope ima samo tri "sigurna" igrača, koji neće imati alternativu, a to su Evandro, Borha i kapiten Pavle Ninkov, ukoliko odluči da ostane još jednu godinu u klubu.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC