• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Svemu dođe kraj...

Samo 13 golova ove subote u Superligi Srbije. Vojvodina i Zvezda osjetile gorčinu poraza ovog proljeća i to u kakvom trenutku.

 Superliga u brojkama: Svemu dođe kraj... Izvor: MONDO

Prekinut je pobjednički niz Crvene zvezde i Vojvodine. Beogradski i novosadski crveno-bijeli do ovog kola imali su osam pobeda iz osam mečeva. Serije su prekinute.

Partizan je ponovo savladao "vječitog rivala" (drugi put u prvenstvu) i pokazao da je "naučio" da igra protiv komšija. Crno-bijeli su decenijama unazad znali da "umiru u lepoti", igraju lijepo, ali da izgube od Zvezde. Posljednjih godina nešto se značajno promijenilo.

Pročitajte samo ovaj statistički podatak: fudbaleri Crvene zvezde nisu zatresli mrežu Partizana u prvenstvenim mečevima dve godine i dva mjeseca! Toliko je prošlo od kada je Đorđe Tutorić zatresao mrežu u derbiju u Humskoj (potom je Moreira izjednačio).

Od tada do danas, Zvezda je izgubila svih pet prvenstvenih derbija. Zvezda je, doduše, postigla gol u derbiju odigranom 28. novembra 2009. godine, ali taj gol bio je autogol tadašnjeg defanzivca Partizana Srđe Kneževića.

Drugi put Vojvodina je poražena ove sezone, opet u Beogradu i značajno se udaljila od trke za titulom. Jedini poraz, do ovog kola, Vojvodina je pretrpila od Rada na Banjici u 10. kolu, ali je onda došla u goste OFK Beogradu i ponovo je poražena.

Računajući i jesenji dio sezone, Vojvodina nije osjetila gorčinu poraza u 13 uzastopnih mečeva (12 pobjeda i remi protiv Crvene zvezde).

Zanimljivo, OFK Beograd je ove sezone "otkinuo" Vojvodini čak četiri boda! A ta ista Vojvodina je, recimo, dva puta savladala Partizan i odigrala neriješeno sa Crvenom zvezdom na njenom stadionu, iako je gubila 0:2.

"Romantičari" nemaju poraz od Vojvodine u njihova četiri posljednja duela. Ako smo prošli put napisali da je Vojvodina "streptomicin" za Partizan, onda je OFK Beograd "penicilin" za "lale".

U ovom, 24. kolu postignuto je 13 golova, dvostruko manje nego u prethodnom krugu takmičenja kada ih je bilo čak 27!

Rad je imao pobjedu u džepu protiv Spartaka, ali je trenutak nepažnje i dekoncetracije u finišu meča "građevinare" koštao cijelog plijena. Ipak, ekipa Marka Nikolića nastavila je odličnu seriju - četiri pobjede i pet remija ovog proljeća, bez ijednog poraza. Ovo je, inače, bio treći uzastopni remi Rada (poslije gostovanja u Inđiji - 1:1 i u Čačku, protiv Borca 0:0).

Inđija je konačno pobijedila! Zeleno-bijelima je bilo potrebno devet mečeva ovog proljeća da konačno trijumfuju i to su učinili u, čini se, posljednjem trenutku da uhvate voz za opstanak.

Ali, pobijedili su i Hajduk i Metalac.

Od dolaska, odnosno povratka Nenada Milovanovića na klupu Metalca tim je proporođen. Jeste da je Metalac izgubio od Zvezde (tesno, 0:1), ali je potom vezao dve pobjede - protiv Jagodine u gostima i u ovom kolu protiv BSK-a.

Hajduk igra promjenljivo. Jednu izgubi, drugu pobijedi...Ali, sve porazi koje je imao ovog proljeća bili su minimalni (ne računajući debakl protiv Partizana).

Na listi strijelaca nema značajnijih promjena, ali, naravno, treba istaći Princa Tejga, koji je ponovo zatresao mređu Zvezde. To je bio njegov šesti gol u prvenstvu i primiče se vrhu tabele.

U ovom kolu pokazan je samo jedan crveni karton - Dejanu Karanu iz Vojvodine.

Penala nije bilo, odnosno nisu dosuđivani.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC