• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak FSRS i FSBiH

Delegacija Fudbalskog saveza Republike Srpske (FS RS) sastaće se danas sa Komitetom za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

 Sastanak FSRS i FSBiH Izvor: MONDO

Na sastanku će biti riječi o mogućnosti prevazilaženja trenutne situacije u ovom savezu koja je dovela do suspenzije iz članstva u Svjetskoj i Evropskoj fudbalskoj federaciji - FIFA i UEFA.

Komentarišući napise u listu "San" koji navode da je predsjednik Komiteta Ivica Osim "spreman kleknuti pred predsjednika RS Milorada Dodika ako će time skinuti suspenziju sa Saveza i reprezentacije", član Komiteta Dragan Kulina izjavio je Srni da ne zna ništa o njihovom mogućem sastanku, kao i da politiku, pogotovo u Srpskoj, ne smatra odgovornom za trenutnu situaciju.

"Ne znam šta je naumio, prvo slijedi sastanak u Sarajevu, poslije će se vjerovatno krenuti slijedom dogovora. Ne mislim da je politika tu sporna, da nešto koči. Možda je Osim dao svoju privatnu izjavu ili je tako interpretirana. Kako će dalje ići sve zavisi od toka razgovora", rekao je Kulina.

Kulina je dodao da članovi Komiteta nisu euforični pred sastanak, te smatra da razgovor i dogovor liječe sve nesporazume i da treba pogledati sve aspekte sadašnje situacije.

"Ako bude prevladala druga opcija, mora neko izaći i objasniti to najmanje 4.500 do 5.000 ljudi koji žive od ovoga, a u fudbalu RS ima 330 klubova. Pripadnik sam FS RS tako ću se sutra i ponašati", naveo je Kulina.

Kulina je ocijenio da bi danas trebalo da prevlada razum, te da su UEFA i FIFA kategorične da novi statut bude usvojen ili će u suprotnom supsenzija trajati najmanje tri do pet godina.

Sastanak će biti održan u 11 časova u prostorijama FS BiH u Sarajevu.

Delegaciju FS RS trebalo bi da predvodi predsjednik Mile Kovačević, a uz njega i generalni sekretar Rodoljub Petković, te potpredsjednici FS RS Staša Košarac i Milorad Sofrenić. U Sarajevo bi trebali doći sa usaglašenom platformom, koju su sačinili na sastanku u Prnjavoru.

FIFA je 12. aprila imenovala Komitet za normalizaciju stanja u FS BiH, koji je od 1. aprila suspendovanan iz članstva FIFA i UEFA zbog neusklađenosti statuta sa zahtjevima ovih asocijacija.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC