• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bojkotuje Skupštinu FSS

U Staroj Pazovi danas se održava Skupština Fudbalskog saveza Srbije na kojoj neće biti predstavnika Crvene zvezde, a možda ni Vojvodine.

 Zvezda bojkotuje Skupštinu FSS Izvor: MONDO

Generalni sekretar Crvene zvezde Andrija Kleut rekao je da taj klub neće učestvovati na sednici FSS, a postoji mogućnost i da predstavnik Vojvodine ne bude prisutan pošto je delegat kluba iz Novog Sada u inostranstvu.

Kako prenosi Politika, odlaka o neučestvovanju na sjednici je donesena prije nekoliko dana, a Kleut je objasnio da je razlog za to nezadovoljstvo radom Fudbalskog saveza Srbije.

"Moje odsustvo sa ove sjednice biće upozorenje da Crvena zvezda ne želi da daje legitimitet radnjama koje smatramo neprihvatljivim i lošim za budućnost srpskog fudbala", rekao je Kleut.

Generalni sekretar Crvene zvezde je dodao da su crveno-bijeli nezadovoljni suđenjem Slobodana Veselinovića u 140. derbiju sa Partizanom, u kojem su prošle subote poraženi sa 1:0, ali da to nije razlog bojkota sjednice Skupštine FSS, pošto je odluka o tome
donesena ranije.

On je dodao i da je za loše stanje u srpskom fudbalu "objektivno i subjektivno najodgovorniji predsjednik FSS Tomislav Karadžić".

Generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da li će se neko od predstavnika Vojvodine pojaviti danas u Staroj Pazovi.

"Naš delegat je na službenom putu u inostranstvu i ne znam da li će stići na sjednicu", rekao je Rabrenović agenciji Beta.

Sjednica Skupštine FSS počinje u 12 časova, a sastojaće iz dva dela. U prvom, radnom raspravljaće se o urađenom u minulih godinu dana, dolasku predsjednika UEFA i FIFA Mišela Platinija i Jozefa Sepa Blatera na otvaranje sportskog centra polovinom maja, finansijama, domaćem takmičenju, sudijama i predstojećem Prvenstvu Evrope za kadete, koje će se održati od 3. do 15. maja.

Po završetku radnog dijela Skupštine uslijediće ceremonijalni, tokom kojeg će biti uručena priznanja najboljima u 2010 Na novogodišnjim svečanostima FSS je proglasio najboljeg igrača i najboljeg trenera godine, a laureate su dobili Dejan Stanković i Milovan Rajevac.

Na Skupštini FSS nagrade će biti uručene najperspektivnijem treneru, igraču i najboljoj sudijskoj trojki.

Udruženje trenera Srbije, predložilo je da za najperspektivnijeg trenera u 2010. bude proglašen šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević. U objašnjenju se navodi da je mladi trener tokom prošle godine sa crno – bijelima osvojio titulu prvaka Srbije, a zatim se i plasirao u Ligu šampiona. Na osnovu tih parametara, zaključeno je da trofej odlazi u prave ruke.

Za najperspektivnijeg mladog igrača nagradu će dobiti mladi reprezentativac Srbije i član Herenvena Filip Đuričić.

Na skupštinskom zasjedanju biće svečano proglašena i najbolja sudijska trojka, a na osnovu prijedloga članova Sudijske komisije. Za najboljeg sudiju u 2010. proglašen je upravo sudija posljednjeg derbija Slobodan Veselinović iz Valjeva, dok su najbolje pomoćne sudije Igor Radojčić i Milovan Ristić, obojica iz Beograda. Uz njih, trofej za najperspektivnijeg sudiju 2010. pripašće Aleksandru Vasiću iz Subotice.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC