• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić za MONDO: Murinjo protiv fudbala

Proslavljeni srpski trener nada se da će fudbaleri Reala i Barselone u evropskom dvomeču vratiti ljubiteljima fudbala dug iz prethodnih utakmica.

 Antić za MONDO: Murinjo protiv fudbala Izvor: MONDO

Bitka Reala i Barselone u četiri čina stigla je do polovine. Kao u svakom filmu, knjizi ili pozorišnoj predstavi - ono najvažnije ostavljeno je za kraj.

Za sada su Madriđani u blagoj prednosti, jer su ostvarili pobjedu i remi, osvojili jedan trofej u direktnom okršaju, dok je Barsa na stadionu Santjago Bernabeu praktično osigurala titulu, ali nije pobedila.

Svojevrsna plej-of serija najvećih španskih klubova uoči polufinalnih mečeva Lige šampiona (27. april/3. maj) nosi pečat Žozea Murinja!

"Murinjo je uoči utakmice u Primeri zabranio da se trava šiša i kvasi, sa ciljem da uspori loptu i spriječi pas-igru Barselone. Dao je sebi za pravo da prije finala Kupa priča o sudijama, što u Španiji nikome nije dozvoljeno. Na toj utakmici je po osam igrača Reala skakalo na svaku odluku sudije, a to su sve stvari kojima se ide protiv fudbala", konstatovao je Radomir Antić u razgovoru za MONDO.

Kako kaže doskorašnji selektor Srbije, "nikada se ovoliko nije pričalo o stvarima van igre, nego o samoj igri".

"Murinjo je nametnuo svoj ego, podigao se iznad svih i više se priča o njemu, nego o Kaki i Benzemi, ili o tome što Kristijano Ronaldo igra daleko ispod svojih mogućnosti. On čini da sve to padne u drugi plan".

Slušajući Antića, lako možete da upadnete u zamku i zaključite da će navijati za Barselonu i Pepa Gvardiolu.

"Ja nisam navijač. Kao čovjek fudbala, samo želim da igra ima neki sadržaj. Real je osvojio Kup, ali na koji način? Nisam od onih koji će da zaborave igru i kažu da je trofej pokriće za sve".

BARSA MORA BOLJE DA SE KREĆE

Mada se Real u drugom poluvremenu kup utakmice nalazio u potpuno podređenom položaju, Barselona ipak nije bila opasna koliko je mogla da bude. Ima li Gvardiola "plan B"?

"Nedostajala je tu jedna bitna komponenta. Barselona jeste držala loptu, ali daleko od gola. Bio sam na stadionu u Valensiji i vidio da nije bilo dovoljno kretanja bez lopte. Nije bilo ubacivanja iz drugog plana i ta statičnost, uz lošeg Vilju, oduzela je nadogradnju koja je neophodna za takvu igru", ističe Antić.

Izgubivši oreol neranjivosti, Barselona je pala u očima mnogih, koji sada očekuju da Real dokusuri rivala sa ozbiljnim problemima u odbrani. Bez Abidala, Adrijana i Maksvela, Gvardiola nema prirodno rješenje za prostor uz lijevu aut-liniju.

Antić smatra da sužen izbor fudbalera igra veliku ulogu kada je sezona već u završnici.

"Barselona je izgubila, ali Real nije bilo ko. Ta dva tima daju 13 svjetskih prvaka plus isto toliko igrača iz drugih reprezentacija... Ipak, neosporno je da se Gvardiola odjednom našao u problemu".

"Na lijevog beka će morati da postavi Pujola, koji je to igrao i prošle sezone na Santjago Bernabeu, a na štopere Pikea i vjerovatno Maskerana, pošto Keita može, ali ne želi to da igra".

Mada uzbuđenja ni do sada nije nedostajalo, Antić očekuje da utakmice Lige šampiona budu bogatije i u taktičkom smislu.

"Ostali su dužni prije svega na polju prekida. Obojica trenera su obavila vrlo skromne pripreme u tom aspektu, s obzirom na to kakvim rješenjima raspolažu. Korneri i slobodni udarci najčešće su izvođeni bez ikakve ideje, tek da se lopta ubaci u igru".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press, Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC