• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Mogući vanredni izbori

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić obratio se članovima Skupštine FSS, na sjednici u Staroj Pazovi.

 Karadžić: Mogući vanredni izbori Izvor: MONDO

Karadžić je u svom izlaganju podvukao da su prioriteti FSS u narednom periodu plasman na prvenstvo Evrope i borba protiv huligana.

Podnoseći izvještaj o radu u 2010. godini, on je pomenuo izgradnju Kuće fudbala, kao najveći poduhvat u istoriji Saveza.

"Prioriteti su nam plasman na EP u Poljskoj i Ukrajini, ne zbog toga što smo nebeski narod, ne zbog toga što želimo svaki put da odemo na neko veliko takmičenje, već što smatramo da imamo talente i da smo spremni da, poslije dužeg vremena, vežemo dva velika takmičenja kao što su prvenstva Evrope i svijeta", istakao je Karadžić.

I u razgovoru sa igračima utvrđen je zajednički cilj.

"Imamo dobrog selektora, koji ne samo što je bogat idejama, nego je i ukomponovao odličan tim, tako da se nadam uspjehu".

Kao "prioritet svih prioriteta", Karadžić je naveo obračun sa huliganima, posebno apostrofirajući incidente u Đenovi, tokom utakmice Italija - Srbija.

"Moramo da napravimo razliku između pravih navijača i huligana. Prvih je mnogo više. I u Đenovi ih je bilo više, ali oni plaćaju istu cijenu kao i huligani. Mi taj problem, jednostavno, moramo da riješimo i na tom putu ćemo predstojeće nedjelje organizovati sastanak sa ljudima iz UEFA, na kojem ćemo napraviti plan konkretnih akcija".

Predsjednik FSS zahvalio se državi Srbiji, prije svega Ministarstvu omladine i sporta, na velikoj pomoći prilikom izgradnje Kuće fudbala, ali je istovremeno apelovao da se pomogne srpskom fudbalu, koji se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"Pozivam državu da nas oslobodi doprinosa u naredne dvije godine i obećavam da ćemo napraviti čudo. FSS je ove godine od države dobio četiri miliona dinara, odnosno 40.000 evra, a mi smo samo kroz doprinose dali 2,5 miliona evra", istakao je Karadžić.

Svečano otvaranje Kuće fudbala najavljeno je za 14. maj, kada će gosti u Staroj Pazovi biti predsjednik FIFA Jozef Blater i prvi čovjek UEFA Mišel Platini.

"Biće nam velika čast da dočekamo goste iz fudbalske Evrope, na čelu sa predsjednicima UEFA i FIFA, kao i preko 20 predsjednika i generalnih sekretara. Naravno, biće to i prilika da predstavimo naš najveći projekat - Kuću fudbala".



Potom, Karadžić je pričao o klubovima.

"Ne dijelim mišljenje kritičara da se srpski fudbal nalazi u beznađu. Crvena zvezda konstantno napreduje, Partizan je konstantno stabilan, a hrabre nas igre Vojvodine, Rada i Spartaka", rekao je Karadžić, koji je ocijenio da u Srbiji postoji veliki broj mladih, talentovanih igrača i odličnih sudija.

"Imamo nasljednike za naše asove, kao i odličnu sudijsku organizaciju sa veoma kvalitetnim arbitrima", rekao je Karadžić, koji je potom najavio mogućnost raspisivanja vanrednih izbora ukoliko se reprezentacija kvalifikuje na EP.

"Ovom sazivu Skupštine mandat ističe 25. jula 2012, kada se održava i Evropsko prvenstvo. Kako se to ne bi poklopilo postoji mogućnost da raspišemo vanredne izbore do kraja ove godine ili početkom sljedeće", rekao je Karadžić.

U radu Skupštine učestvovalo je 60 delegata, koji su usvojili izvještaj o radu Saveza u prošlih godinu dana, kao i finansijski izvještaj prema kome je ostvarena dobit u proteklom periodu iznosila nešto više od 234 miliona dinara (oko 2.340.000 evra)

U sali nije bilo predstavnika Crvene zvezde.

Da neće doći na Skupštinu, generalni sekretar Crvene zvezde Andrija Kleut najavio je u intervjuu koji je dao listu "Politika". Između ostalog, Kleut je rekao:

"Odluku smo donijeli kada je sjednica sazvana, prije nekoliko nedelja. Razlog za to je naše nezadovoljstvo radom FSS. Moje odsustvo s ove sjednice predstavlja upozorenje da Crvena zvezda ne želi da daje legitimitet radnjama koje smatramo neprihvatljivim i lošim za budućnost srpskog fudbala".

Kleut je potom pojasnio šta rukovodstvu Crvene zvezde smeta u radu Saveza.

"Savez se krije iza drugih organizacija, kao što su Zajednica superligaša ili sudijska organizacija, ali svima treba da bude jasno da ima mogućnosti i obavezu da interveniše u radu ovih tijela, kada je u pitanju interes srpskog fudbala. Zato je FSS najodgovorniji za loše stanje u našem fudbalu. Ne prihvatamo više njihove priče da nemaju nadležnost da rješavaju probleme", podvukao je Kleut.

(agencije/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC