• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSBIH: Zasad ništa od dogovora

U Sarajevu održan sastanak Komiteta za normalizaciju FSBiH i čelnika FSRS, ali bez konkretnog rješenja i nade za usvajanje Statuta FSBiH.

 FSBIH: Zasad ništa od dogovora Izvor: MONDO

Dogovoreno je da se sljedeće sedmice održe još jedan sastanak, a predstavnici FSRS nisu se predomislili kada je u pitanju glasanje na Skupštini FSBiH o usvajanju Statuta, a od FIFA i UEFA traže uvođenje modifikovanog Predsjedništva.

"FSRS će se i dalje nastaviti ponašati prema uputama posljednje Skupštine FSRS”, rekao je nakon sastanka Kovačević sarajevskim medijima, što bi značilo da na Skupštini FSBiH 26. maja neće glasati za usvajanje Statuta.

Razgovori međutim još nisu završeni, a čelnici FSRS istakli su da su spremni da daju doprinos u rješavanju krize, ali da nije samo usvajanje Statuta sporno, već brojne stvari koje se trebaju riješiti u Savezu.

Kovačević je rekao da je članove Komiteta upoznao sa brojnim činjenicama za koje oni nisu znale i koje su ih frapirale, a većina se odnosila na korupciju u Savezu.

"Mi želimo da se paralelno riješava problematika saveza, jer sve i da izaberemo jednog predsjednika za šest mjeseci FSBiH će prestati da postoji jer je ovakvo stanje neodrživo. Moramo promijeniti stvari u funkcionisanju FSBiH. Samu promjenu statuta bih nazvao šminkerskom promjenom jer kada bi promijenili samo statut ništa značajno ne bismo postigli", rekao je Kovačević.

“Tražili smo od Komiteta za normalizaciju da se od FIFA i UEFA zatraži da se u novi Statut ugradi modifikovano Predsjedništvo. Dakle, da onaj koji u tom trenutku predsjdnik predstavlja bh. Savez u inostranstvu, a da se na toj funkciji rotiraju predstavnici sva tri konstitutivna naroda”, dodao je Kovačević.

Na današnjem sastanku prisustvovali su članovi Komiteta za normalizaciju :Ivica Osim, Darko Ljubojević, Sead Kajtaz, Dino Begić, Dragan Kulina i Ivan Beus, dok su FSRS predstavljali Mile Kovačević (predsjednik), Saša Košarac i Milorad Sofrenić (potpredsjednici), kao i generalni sekretar Rodoljub Petković.

Na sastanku su bili prisutni i Rudi Zavrl, te generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković, kao i ambasadori bh. fudbala Sergej Barbarez i Duško Bajević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC