• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Stanojević najperspektivniji trener

Na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi dodeljena su individualna priznanja za 2010. godinu.

 FSS: Stanojević najperspektivniji trener Izvor: MONDO

Za najperspektivnijeg srpskog trenera proglašen je strateg Partizana Aleksandar Stanojević, dok je fudbaler sa najvećim mogućnostima za napredak Filip Đuričić iz Hernevena.

"Ovo je prva ovakva nagrada u mojoj trenerskoj karijeri, a posebno sam zadovoljan jer dolazi od FSS, kuće u kojoj sam završio trenersku školu i učio posao kao selektor omladinske reprezentacije i kao pomoćni trener u 'A' timu", rekao je Stanojević.

Mladi trener, koji je sa Partizanom prošle godine osvojio titulu prvaka Srbije i ušao u Ligu šampiona, nada se da će sljedeće godine takođe biti među nagrađenima.

"Želim da sa Partizanom osvojim oba domaća trofeja, da napravim i korak više na evro sceni i da zaslužim zvanje najboljeg trenera Srbije".

Na pitanje da li sebe u budućnosti vidi kao selektora Srbije odgovorio je:

"To trenutno nije realno, ali san svakog trenera je da jednog dana bude selektor svoje zemlje. Pa, tako i moj".

Naravno, nezaobilazna tema bilo je i njegovo ponašanje u svlačionici poslije pobjede nad Crvenom zvezdom u 140. vječitom derbiju kada je zajedno sa igračima pjevao uvredljive pjesme na račun rivala.

"Napravio sam grešku, sigurno je da mi se to ne bi dogodilo da sam danas proglašen za najboljeg trenera. Ali, pošto sam najpersepktivniji, onda kao mladom čovjeku može da mi se oprosti. Kajem se, ali nikako ne bi smjeli da zaboravimo sve dobro što smo uradili na prethodnih pet derbija. Obećavam da se neće se ponoviti", zaključio je Stanojević.

Priznanje je prokomentarisao i Filip Đuričić.

"Ovo je dokaz da sam do sada u karijeri radio dobre stvari. Učiniću sve da nastavim ovako i budem još bolji", rekao je Đuričić.

Igrač Herenvena izrazio je žaljenje što nije uspio da se dokaže u svom matičnom klubu Crvenoj zvezdi, ali je istakao "da se ne kaje zbog toga".

"Ja sam veliki navijač Crvene zvezde i nadam se da ću se jednog dana vratiti, možda čak i da završim karijeru. Međutim, život me je odveo na drugu stranu i ne kajem se zbog toga".

Đuričić ističe da je odlaskom u Holandiju napravio pravi izbor.

"Holandska liga je idealna za razvoj mladh igrača. Meni je lijepo u mom klubu Herenvenu, naravno, nije kao u PSV-u ili Ajaksu, ali meni je sada najvažnije da igram. Ima vremena za veće klubove", završio je Đuričić.

Epitet najperspektivnijeg sudije dobio je Aleksandar Vasić.

Proglašena je i najbolja sudijska trojka - to priznanje uručeno je arbitrima koji su vodili 140. "vječiti derbi", na čelu sa Slobodanom Veselinovićem iz Valjeva. Njegovi pomoćnici na toj utakmici bili su Milovan Ristić iz Beograda i Igor Radojičić iz Beograda.

Dodijeljene su tri plakete FSS za dugogodišnji rad na popularizaciji fudbala - Ratku Piljaku, koji zbog bolesti nije mogao da preuzme nagradu, proslavljenom golmanu Vojvodine Iliji Panteliću i Radošu Milovanoviću.

(Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC