• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gulbis: Neću valjda da ostanem u sobi?

"Nisam stigao ni da obiđem Beograd, ali prema onome što sam vidio podsjeća me na moju Letoniju i Rusiju", izjavio je temperamentni teniser.

 Gulbis: Neću valjda da ostanem u sobi? Izvor: MONDO

Beograd je prošle godine tokom Serbia Opena powered by Telekom Srbija posjetio Marat Safin, ali samo kao gost i promoter turnira.

Specijalnu pozivnicu da učestvuje na turniru ove godine dobio je "mali Safin" - Ernests Gulbis.

"Poredite me sa kim hoćete, to je vaša stvar", kao iz topa odgovara mladi Letonac, koga porede sa bivšim ruskim teniserom ponajviše zbog zanimljivog ponašanja na terenu.

I na centralnom terenu Sportskog centra Milan Gale Muškatirović pokazao je zašto je Maratov nasljednik u tom domenu - u trenucima kada mu je išlo loše, opalio je reket o zemlju.

Iako šesti nosilac turnira i 33. igrač svijeta, izgubio je već u prvom kolu od 108. tenisera na ATP listi, Ukrajinca Ilje Marčenka (6:2, 6:4).

Očekivali smo vas namrštenog, s obzirom na to da ste doživjeli neprijatno iznenađenje, konstatovali su srpski novinari.

"Nije tenis cijeli život. Biću sat vremena tužan, a posle nastavljam dalje", rekao nam je 23-godišnji Gulbis, koji nije nezadovoljan svojim učešćem na srpskom ATP turniru, jer kaže da mu treba više takmičarskih mečeva kako bi povratio poljuljano samopouzdanje.

Gulbis ističe da mu je dovoljno što pola dana provodi na tenisu i da kada izađe na večeru, ne voli da priča o svom sportu, već o drugim životnim temama.

A da voli da izlazi - voli. Nedavno je objelodanio da je po povratku u rodnu Rigu sletio na aerodrom u jedan sat poslije ponoći i produžio pravo u noćni klub.

"Zakasnio sam na let, pa sam došao kasno u subotu. Zato nisam igrao humanitarnu utakmicu, iako volim fudbal. Nisam stigao ni da obiđem grad, ali prema onome što sam vidio podsjeća me na moju Letoniju i Rusiju. Nije baš tipično evropski, više podsjeća na bivšu SSSR", ispričao je Gulbis o Beogradu.

"Večeras ću ići u provod. Pa neću valjda da ostanem u hotelskoj sobi? Ovdje sam poslije mnogo godina sreo nekoliko momaka sa kojima sam trenirao na Akademiji Nikole Pilića. Petar Đukić će biti moj vodič kroz noćni život, možete i vi da nam se pridružite", rekao je (uglavnom) srpskim novinarkama šarmantni Letonac.

Gulbis nam je otkrio i da je njegovo omiljeno alkoholno piće "bladi meri", a ne mohito, omiljeni koktel književnika Ernesta Hemingveja, po kome je dobio ime.

"Moja porodica voli Hemingveja, a i to ime", pojasnio je Gulbis, čija mama Milena je pozorišna glumica, otac Ainars biznismen, a deda Uldis Pucitis filmski reditelj.

Zahvaljujući svojoj bogatoj porodici, Ernests Gulbis je mogao da kao tinejdžer šest godina provede na Akademiji Nikija Pilića u Minhenu (Pilić mu je nakon toga bio i individualni trener), ali i da nastavi da se profesionalno bavi tenisom.

"Ja sam imao sreće da moja porodica ima novca da mi plati treninge, opremu, putovanja na turnire... Da nije tako vjerovatno se sada ne bih bavio tenisom, kao što je slučaj sa mnogim mojim zemljacima. Nisam dobijao nikakav novac niti od Saveza, niti od Vlade, isto kao i srpski teniseri. Sada Teniski savez Letonije od države dobija ukupno 4.000 evra godišnje".

(A. Petrovski - MONDO, foto: serbiaopen.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC