• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac želi igrati kvalifikacije za LŠ"

Direktor banjalučkog Borca Radmilo Šipovac izrazio je nadu da će razum prevladati i da će Statut FS BiH biti usvojen.

 "Borac želi igrati kvalifikacije za LŠ" Izvor: MONDO

Sastanak Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sa predstavnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske nije ponudio mnogo prostora za optimizam, jer se problem fudbala u BiH nije pomjerio sa "mrtve tačke".

Uprkos tome, Radmilo Šipovac, direktor Borca, koji je lider na tabeli Premijer lige BiH, poput predsjednika Komiteta za normalizaciju FS BiH Ivice Osima, nada se najboljem mogućem raspletu zbog budućnosti fudbala u BiH, a posebno crveno-plavih.

"Mi želimo na fudbalskom terenu da osvojimo titulu kako bi nastupali u kvalifikacijama za Ligu šampiona", rekao je Šipovac za Mondo.



Prema njegovim riječima, neusvajanjem novog Statuta FS BiH, klubovi će biti najoštećeniji produžavanjem sankcija UEFA i FIFA.

"Sve će pasti na grbaču klubova koji izbore plasman u evropska takmičenja i naravno reprezentacije BiH, kojoj će biti onemogućen dalji nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo".


Šipovac je podvukao da bi u tom slučaju "igranje u ligi BiH bilo potpuno besmisleno".

"Ako timovi ne igraju Evropu, onda smo u rangu niželigaša. Ukoliko Komitet za normalizaciju FS BiH ne pronađe rješenje, biće to i neuspjeh UEFA i FIFA, koje su ga imenovale".


Međutim, čelnik Banjalučana želi da vjeruje da će Skupština FS BiH donijeti odluku o prihvatanju novog Statuta čime će sankcije biti skinute.

"Vjerujem da će na kraju ipak da prevlada razum jer u suprotnom, ne znam šta će biti sa pet, šest hiljada fudbalskih radnika u BiH i njihovim porodicama", naglasio je Šipovac.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC