• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Komitet za normalizaciju FS BiH korektan

Delegacije Fudbalskog saveza RS i Komiteta za normalizaciju FS BiH zaključile su da brzo treba organizovati sastanak sa čelnicima FIFA i UEFA.

 Petković: Komitet za normalizaciju FS BiH korektan Izvor: MONDO

Na ovom sastanku trebali bi doći do određenih prijedloga u kontekstu što kvalitetnijeg rješenja pitanja organizacije fudbala u BiH, koje bi zadovoljio sve zainteresovane strane.

Ovo je agenciji Srna u utorak izjavio generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

Petković je istakao da je delegacija Fudbalskog saveza RS članove Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH upoznala o svojim stavovima i svim onim što se dešavalo u proteklih devet godina od kad postoji Fudbalski savez BiH u ovakvom obliku.

On je naglasio da je očito da članovi Komiteta nisu bili upoznati o brojnim podacima i informacijama i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su članovi Komiteta na čelu sa Ivicom Osimom shvatili njihove prijedloge i sugestije na vrlo korektan i profesionalan način.


UEFA i FIFA su 1. aprila uvele sankcije Fudbalskom savezu BiH, jer nije usvojen novi statut koji bi ispunjavao minimalne standarde evrpske, odnosno Svjetske fudbalske federacije.

Na sastanku predstavnika FIFA i UEFA u Beču 18. aprila imenovan je Komitet za normalizaciju stanja u Fudbalskom savezu BiH kojeg čine Ivica Osim, Darko Ljubojević, Elvedin Begić, Ivan Beus, Dragan Kulina i Sead Kajtaz.

Na sastanku u Beču je zaključeno da postoji mogućnost da Izvršni komitet FIFA 1. juna ukine sankcije u slučaju usvajanja novog statuta, ali da će u suprotnom suspenzija biti produžena do Kongresa FIFA 2012. godine.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC