• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo slavio, Hajduk izabrao predsjednika

Uprava na čelu sa Mamićem, u prisustvu visokih zvanica, proslavila 100. rođendan Dinama. Na čelu Hajduka 32-godišnji Maleš.

 Dinamo slavio, Hajduk izabrao predsjednika Izvor: MONDO

Koliko godina ima zagrebački Dinamo, ili preciznije GNK Dinamo kako se sada zove, teško je reći. Ali, u utorak uveče proslavio je 100. rođendan.

"Modri" su 1998. slavili 95. godina postojanja, 2005. su ugasili 60 svjećica na rođendanskoj torti, a sada slave stogodišnjicu. Zavisi iz kog ugla se gleda, odnosno koji datum se uzima kao datum osnivanja.

Dinamo je, pod tim imenom, nastao 1945. godine. Prethodnik HAŠK osnovan je 1903... Ipak, aktuelna klupska vlast na čelu sa Zdravkom Mamićem odlučila je da sada proslavi 100. rođendan, jer je Građanski osnovan 1911.

Naravno, navijači nisu pozvani na proslavu zbog "rata" koji vode sa Mamićem i njegovom vladom. Nije bio pozvan ni sadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki iako je izabran u "najboljih 11" Dinama svih vremena... Nije bilo mjesta ni za još jednu legendu, Velimira Zajeca...

Proslava je održana u Hrvatskom narodnom pozorištu, a svečanoj akademiji prisustvovale su zvanice iz državnog vrha, ministar obrazovanja i sporta Radovan Fuks, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Sabora Luka Bebić, kao i rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza... Takođe, bili su i bivši igrači i treneri, Davor Šuker, Goran Vlaović, braća Šimić, Ćiro Blažević, Cico Kranjčar, Slaven Bilić...

Dinamo je nedavno "ovjerio" titulu šampiona Hrvatske, a toj utakmici prisustvovalo je samo 2.000 gledalaca.



I dok se u Zagrebu slavio rođendan Dinama, u Splitu je izabran novi predsjednik Hajduka. Na čelu "bilih" je sada 32-godišnji Hrvoje Maleš, magistar ekonomskih nauka (na slici).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC