• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim s Dodikom u 16 časova u Banjaluci

Predsjednik Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim u srijedu u 16 sati sastaće se u Banjaluci sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.

 Osim s Dodikom u 16 časova u Banjaluci Izvor: MONDO

Do ugovaranja hitnog sastanka došlo je nakon što su predstavnici Fudbalskog saveza RS, predvođeni predsjednikom Miletom Kovačevićem, na sastanku u Sarajevu ponovili da ne žele prihvatiti usvajanje Statuta, zbog čega je FS BiH od 1. aprila suspendovan iz članstava FIFA i UEFA.

"Idemo u Banjaluku. Moj obraz je čist. Volim da razgovaram sa svim ljudima kako bi našli rješenje i spasili fudbal na zadovoljstvo svih u cijeloj državi", rekao je Ivica Osim za SC Sport.

"Zašto sa Dodikom? Da objasnim čovjeku da usvajanje Statuta FS BiH neće biti na štetu Republike Srpske. FIFA i UEFA traže da imamo jednog predsjednika državnog Saveza i u tome nema ništa na štetu bilo koga u fudbalskoj BiH. Najpogubnije za sve nas bilo bi da delegati u Skupštini FS BiH ni 26. maja ne usvoje Statut na kojem izričito insistiraju FIFA i UEFA. U tom slučaju klubovi ne bi igrali u Evropi, reprezentaciju bi izbacili iz kvalifikacija za EURO 2012, Savez bi bankrotirao, itd... ".



Željko Kopanja, potpredsjednik banjalučkog Borca bio je ključni čovjek ugovaranja sastanka Osima i Dodika.

"Doći će do sastanka na obostrano zadovoljstvo. Dodik je čovjek koji voli sport i mislim da će se Osim i on složiti u svim stvarima, te da će Borac na ljeto igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i drugi naši klubovi u Evropi, odnosno da će reprezentacija BiH imati priliku da pobijedi u Rumuniji, a potom i Albaniju u Zenici".

Kopanja nije želio da prokomentariše stavove FS RS i Mileta Kovačevića o tome da i dalje ne prihvataju usvajanje Statuta FS BiH.

"Glupo je bilo šta da komentarišem. Znamo šta će se desiti, ako se ne usvoji Statut FS BiH, koji nije na štetu bilo koga u Srpskoj",
istakao je Kopanja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC