• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Želji paše i remi, a Čeliku gol ili dva

Željezničar u četvrtak (19.30 h) na Grbavici dočekuje Čelik u prvom finalnom dvoboju Kupa Bosne i Hercegovine.

 KUP BIH: Želji paše i remi, a Čeliku gol ili dva Izvor: MONDO

Trener Sarajlija Amar Osim optimista je kad je u pitanju pozitivan rezultat za njegov tim.

"Bio bih zadovoljan bilo kakvom pobjedom, ali ni remi bez primljenog gola nije loš. Revanš igramo za mjesec dana, a nas nikad nije lako pobijediti. Potrudićemo se da do meča u Zenici imamo 'normalnu' ekipu jer sada, očito, nisu posložene sve kockice kako treba. Nadam se da ćemo uspjeti da zaboravimo Velež i vratimo se dobrim navikama. Mostarci su nam golove postigli zbog loše koncentracije, a ne zbog slabe taktike",
rekao je Osim.

Prema njegovim riječima, očekuje utakmicu u kojoj će plavi od starta biti vrlo ozbiljini u čemu očekuje pomoć navijača, takozvanih "Manijaka".



"Iz Zenice su najavili da će veliki broj ‘Robijaša’ doći na Grbavicu, koji će biti bučni i nadam se da će to probuditi naše simpatizere. Vjerujem da će biti pravi, odnosno da će se manje fokusirati na prozivanje naših igrača. Svaki aplauz nam u četvrtak može pomoći i vjerujem da će navijači biti na svom nivou", dodao je šef struke Želje, koji je prošle godine izgubio pehar Kupa BiH od banjalučkog Borca.

Šef struke zeničkog tima odbio je da se pojavi na konferenciji za novinare, revoltiran zbog odluke Želje da na sjevernu tribinu, gdje će biti smještene Čelikove pristalice, stavi paprenu cijenu ulaznice od 10 KM.

Međutim, dan ranije je istakao u Zenici da je dvoboj na Grbavici samo prvo poluvrijeme.

"Ako govorimo o ambicijama u četvrtak, onda su one postignuti gol ili dva. To bi bio neki rezultat koji bi me zadovoljio",
izjavio je Ibraković.

Tradicija pred prvi finalni meč u potpunosti je na strani Željezničara. Do sada su Željezničar i Čelik igrali 74 prvenstvene i šest kup utakmica u kojima je Željo imao mnogo više uspjeha. ''Plavi'' su ostvarili 36 pobjeda, dok je Čelik slavio u 22 susreta. Gol razlika je na strani aktuelnog šampiona BiH. Kao domaćin, Željezničar je ostvario 27 pobjeda i pretrpio samo četiri poraza.

Prvi međusobni susret sa Čelikom, Željo je odigrao davne 1948. godine u sklopu Republičke lige BiH. Sarajlije su slavile kao gosti rezultatom 3:1. Međutim, Čelik je nekad znao i zagorčati život plavima, posebno navijače Želje boli poraz iz Zenice 1976/77, kada su direktno ispali u Drugu ligu bivše Jugoslavije.

Svoju posljednju utakmicu Željezničar i Čelik odigrali su 5. oktobra 2010. godine na ''Grbavici'', a pobjeda je pripala domaćinu rezultatom 2:1. Srijelci su bili Srđan Savić i Edin Višća.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC