• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Dokazi o derbiju - crno na bijelo

Partizan odgovorio Zvezdi: "Video snimci ne lažu. Jasno se vidi kako je Evandro povrijeđen, jasno se vidi kako je i ko je povrijedio Sašu Ilića".

 PARTIZAN: Dokazi o derbiju - crno na bijelo Izvor: MONDO

Fudbalski klub Partizan odgovorio je danas na prozivke iz tabora "vječitog rivala", odbacujući optužbe o namjeri da se povredi igrač Crvene zvezde Evandro Goebel i poručujući da takve neodmjerene izjave samo dodatno motivišu cijeli klub pred finiš prvenstvene sezone.

Stavove najužeg rukovodstva Partizana za MONDO je prenio portaprol crno-bijelih Marko Vjetrović.

Prenosimo te stavove:

“Kao i tokom prethodnih sezona rukovodstvo Partizana se trudi da ne odgovara na neodgovorne i nekulturne izjave pojedinih rukovodilaca FK Crvena zvezda nakon poraza u vječitom derbiju. Nespremnost da se prizna poraz i čestita protivniku, pravdanje neuspjeha izmišljenim greškama sudija, pristrasnosti FSS-a ili nekim tobožnjim neregularnostima, zavjerama i nekim sličnim stvarima, na žalost, postao je prepoznatljiv manir rukovodstva Crvene zvezde, koje ne zna kako drugačije da opravda neostvarena gromoglasna obećanja i neumjerenu propagandu kojom preuveličavaju sopstvene mogućnosti i potcjenjuju protivnike".

FK Partizan je istakao da se ova ocjena ne odnosi na šefa stručnog staba Roberta Prosinečkog koji je "objektivno i sportski poslije utakmice ocijenio tok utakmice za šta je najkompetentniji, a jasna je bila i izjava iskusnog igrača Ognjena Koromana koji je kratko prokomentarisao da je protivnik bio bolji".

Crno-bijeli dalje ističu da "vrhunac sportske nekulture i nemorala predstavlja izjava o navodno unaprijed planiranoj gruboj i divljačkoj igri sa ciljem da se povredom onesposobi Evandro Goebel".

“U posljednje vrijeme se svašta čulo iz tabora crveno-bijelih, ali iskreno vjerujemo da niko nije ni pomišljao da pojedinci mogu da se srozaju na ovakav patološki nivo animoziteta prema protvniku", stav je uprave Partizana.

Uprava kluba iz Humske detaljno je analizirala video snimak utakmice i konsultovala se sa stručnjacima, nakon čega je zaključila da tvrdnje iz Zvezde "vrijeđaju pamet miliona ljubitelja fudbala u Srbiji koji su u direktnom televizijskom prenosu gledali vječiti derbi".

"Taj snimak služi kao dokazni materijal. Tu mogu jasno da se vide činjenice:

- Svi mogu da vide da je tobožnja žrtva Evandro u 12. minutu utakmice nagazio igrača FK Partizan Sašu Ilića i da je tom prilikom Iliću povrijeđen zglob usljed udarca, to jest mehaničke povrede. Sasa Ilić zamijenjen je zbog teške distorzije zgloba usljed nagnječenja. tj udarca.

- U istom minutu je zamijenjen i Evandro. Pažljivim posmatranjem utakmice može se vidjeti da je on do tog minuta trčao bez ometanja,. U jednoj borbi za loptu, kada su mu je igrači Partizana oduzeli, Evandro je sam istegao mišić, a ne poslije starta. Poznato je da povrede mišica uglavnom nastaju nemehaničkim putem, tj. neudarcem. S tim se sigurno slaže I strucna medicinska javost. I to se vidi na snimku.

A da li je Evandro ušao čak i rovit u utakmicu poznato je medinskim stručnjacima i upravi FK Crvena zvezda".

Uprava Partizana zaključuje: "Kada bismo razmišljali na isti način kao i kolege iz FK Crvena zvezda imali bismo sva prava da tvrdimo da je Evandro imao zadatak da namjerno povrijedi Sašu Ilića. Takođe, postavlja se pitanje zašto je dugodišnji kapiten Partizana, reprezentacivac Saša Ilić sportista manje vrijednosti od Evandra i zašto je njegova povreda i izlazak bio manji hendikep od Evandrovog i našeg protivnika".

"Izjave i logika koje dolaze iz tabora crveno-bijelih ustupaju mjestu uvredama, nerazumu i neistinama i, na žalost, FK Crvena zvezda ne može nikako da shvati poruku: Ovakvim izjavama neće nas poremeiti pred finiš prvenstva. Naprotiv, samo dodatno motivišu i igrače i stručni štab i cijeli klub, kao što su to uradili potcjenjivačkom propagandom pred vječiti derbi".

"VARVARSKI JE NAPAD NA SAŠU ILIĆA"



Partizan takođe ukazuje na detalj poslije završetka utakmice u Humskoj kada je jedan navijač Crvene zvezde preskočio ogradu i pojurio za Sašom Ilićem, pitajući se zašto se taj trenutak krije od javnosti, a potkrijepljen je dokumentima i fotografijama.

"Taj napad se može okarakterisati kao varvarski, a ne startovi tokom utakmice i iskreno nam je žao što je ovakav huliganski čin prvi napad na nekog od igrača od kada je FK Partizan prvi u srpskom fudbalu skinuo ograde i omogućio svima koji vole fudbal da ga prate iz prvih redova. Ta scena je mnoge podsjetila na prebijanje igrača Partizana na stadionu Crvene zvezde u 115. vječitom derbiju, 14. oktobra 2000. godine", podvlači uprava Partizana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC