• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mesi je jeb... šef na terenu"

Kao i navijači i mediji podijeljeni u Španiji poslije prve utakmice polufinala Lige šampiona između Reala i Barselone.

 "Mesi je jeb... šef na terenu" Izvor: MONDO

Strasti se nisu smirile ni poslije trećeg aprilskog "el klasika". Naprotiv!

Španija je podijeljena - na Real i Barselonu, na one koji tuguju i one koji slave. Iako je samo jedno poluvrijeme odigrano, Katalonci smatraju da su već na pola puta do Vemblija, dok Madriđanima, poslije 0:2 na njihovom Bernabeu, ostaje samo nada da u revanšu pred sto hiljada protivničkih navijača mogu do, sada se već slobodno može reći, senzacije.

I dok su Kastilja i Madrid zgroženi suđenjem Volfganga Štarka, koga smatraju isključivim krivcem za poraz, Barselona slavi najboljeg igrača na planeti - Lionela Mesija.



Podijeljeni su i mediji u Španiji, a novinarska "slova" najpozantijih listova na Iberijskom poluostrvu ne odudaraju puno od navijačkih strasti. Neutralnih jednostavno nema!

Katalonski "Sport" oduševljen je "velikom pobjedom Barse". Ovaj list napominje da je posljednji "el klasiko" bio i najužareniji, a da je rat počeo na konferencijama za medije trenera Gvardiole i Murinja. Riječi trenera Barse da je "Žoze j..... šef na pres konferencijama", "Sport" je iskoristio za naslov poslije meča, parafrazirajući - "Mesi je j.... šef na terenu".

"Na destruktivnu igru odgovorili smo onim u čemu smo najbolji - fudbalom", poručio je novinar "Sporta".

Veličanje pobjede nastavio je i "El Mundo Deportivo". List opisuje dešavanja na trgovima u Barseloni gdje se okupilo nekoliko hiljada navijača, koji su pjevali svom klubu, ali i vrijeđali protivnički i trenera Murinja.

Naravno, za sve katalonske listove Štark je pravilno postupio kada je isključio Pepea zbog "divljačkog starta nad Alvešom". Ističe se velika pobjeda fudbala protiv ekipe koja nije željela da uživa u igri.

Barselona sprema i tužbu protiv Žozea Murinja, koji je uoči utakmice rekao da Katalonci imaju dobre veze sa sudijama. Predsjednik Barselone Sandro Rosel je zbog ovih riječi Portugalca sazvao hitan sastanak Izvršnog odbora.

"Murinjo je teško uvrijedio instituciju Barcelone i zato mora da snosi posljedice", poručili su poslije sastanka čelnici Barse, prenosi "El Mundo Deportivo".

"Neka pati Real", "Na pola puta do Vemblija", "CR7 ne voli taktiku Murinja", samo je dio naslova koji dominiraju u katalonskim listovima.

Euforija u Kataloniji vladaće je još sigurno šest dana, do revanša - 3. maja.



Na drugoj strani, u Madridu, kao da je kraj svijeta! Tuga, očaj, bijes...

Glavni krivac je njemački sudija, ali i Murinjo zbog "sramne taktike". Štark je postao "ubica 'el klasika'" i " i novi stanovnik galerije nepoželjnih čudovišta u Madridu". "Zbog njega danas niko ne analizira utakmicu, već svi pričaju o isključenju Pepea","Pepe je žtrva svog ugleda, ali je nepravedno isključen.

"Bio je to još jedan bolan udarac za sudijsku organizaciju", naslovi su i komentari madridskog "Asa".

Portugalcu se zamjera to što nije smio da napadne ni kada su se sa tribina čuli zvužduci. "As" zaključuje da je sramota da Real, koji u svojim redovima ima puno majstora sa loptom, nije napao protivnika, već je gajio destruktivan fudbal.

"Marka" ističe fenomenalnog Mesija, koji nije imao težak posao poslije isključenja Pepa.

"Argentinski genijalac ubio Real", "Real nije uspio da kopira formulu iz Kupa kralja". Zanimljivo da je "Marka" najobjektivnije dala komentar meča. Razloge poraza pronašla je isključivo u lošoj igri "kraljevskog kluba" i dobroj Barselone. Suđenje u ovom listu nije komentarisano, ali je Štark ocijenjen "trojkom" na tabeli gdje je najveća ocjena 10!

Prvo poluvrijeme "el klasika" je završeno očekivano. Ne zbog rezultata i pobjede Barse, već zbog uzavrelih strasti koje su okovale Španiju, Madrid i Barselonu. Revanš tek predstoji, a već sada je jasno, da ni on neće proteći u sportskoj i fer atmosferi...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC