• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolesno navijanje i kako ga spriječiti?

Uprava Mančester sitija pokušava da ubijedi svoje navijače da prestanu da pjevaju posrpdnu pjesmu o tragediji fudbalera Mančester junajteda, zvanu "Minhen".

 Bolesno navijanje i kako ga spriječiti? Izvor: MONDO

Mančester siti proslavio je pobjedu na gostovanju u Blekburnu koja mu je otvorila vrata Lige šampiona u narednoj sezoni, ali veliku mrlju na trijumf bacili su njegovi navijači ponovo pjevajući bolesnu pjesmu posvećenu omraženom Mančester junajtedu.

Pjesma koju navijači Sitija godinama pjevaju, a u kojoj se na posprdan način odnose prema generaciji fudbalera Junajteda poginuloj u avionskoj nesreći u Minhenu 1958. godine nailazi na žestoke osude, uključujući i legendi Mančester sitija.

Tako je jedan od najpopularnijih igrača Sitija svih vremena Kolin Bel apelovao na jezgro navijača tog kluba da prestanu takvo skandiranje.

"To nisu pravi navijači Sitija. Fudbal je samo sport. Ovo već dugo pjevaju i apelujem na njih da prestanu. To što se dogodilo u Minhenu je zaista tužno, a ovo što rade pojedini navijači je zaista bljutavo. Igrao sam za Siti i sada sebe smatram navijačem, a ovakvo skandiranje degradira ugled kluba. Uopšte mi se to ne dopada", rekao je 65-godišnji Bel.

Te 1958. godine, vraćajući se sa utakmice protiv Crvene zvezde, u avionskoj nesreći poginule su 23 soobe, među kojima je bilo osam fudbalera Mančester junajteda, kao i zvaničnici kluba i novinari.

Uprava Mančester sitija saopštila je da je već preduzela korake ka tome da spriječi navijače da ubuduće to skandiraju.

Za sada, čelnici Sitija pokušavaju razgovorima da ubijede navijače da prestanu da vrijeđaju protivnički klub, ali tvrdi jezgro fanova na to ni ne pomišlja, pravdajući se da pjesma "Minhen", zapravo govori o suparničkim navijačima i da nije uperena protiv najljućeg rivala.

U Mančester sitiju se nadaju da će njegovi navijači zaboraviti na tu pjesmu bar u finalu FA Kupa na Vembliju protiv Stouka 14. maja, što je jedna od najvažnijih utakmica u engleskom fudbalu.

(MONDO - foto: Dejli mejl)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC