• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Zvali smo i Prosinečkog na proslavu

Zdravko Mamić u svom elementu: "Tuđman mi je bio životni uzor, ali sam mu se usprotivio..."

 Mamić: Zvali smo i Prosinečkog na proslavu Izvor: MONDO

Još jedna legendarna konferencija za novinare prvog čovjeka Fudbalskog kluba Dinamo Zdravka Mamića, na kojoj je ponovo napao tamošnje novinare i održao novi patriotski govor, pozivajući najvatrenije navijače zagrebačkog kluba na pomirenje.

Mamić je izjavio i da je na proslavu stogodišnjice Dinama, koja je održana prije nekoliko dana u zagrebačkom pozorištu, zvao i nekadašnjeg igrača tog tima, a sada trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog, iako je i Prosinečki rekao da ga niko nije pozvao.

Tema konferencije za medije "šerifa od Maksimira" održana je pod radnim nazivom: "Da li Vahid Halilhodžić ostaje trener Dinama?", ali Mamić je o tome najmanje govorio.

Optužio je, međutim, novinare, tačnije novinara Jutarnjeg lista da nije patriota i da radi protiv Hrvatske, jer mu se nije dopalo kako je izvještavao sa proslave stogodišnjice kluba.

''Moram da se u ime cijelog kluba zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u obilježavanju stogodišnjice GNK Dinamo. Radili smo na tome mjesecima. U svetom mjestu HNK-u okupilo se oko 800 ljudi, da je bilo mjesta bilo bi ih 100.000! Izvinjavamo se ako smo na nekoga zaboravili...Kaže taj novinar da nije bilo Zvonimira Bobana. Mi smo mu uručili pozivnicu, ali ne znam zašto nije došao. Jednako tako smo poslali pozivnicu Draženu Ladiću i Robertu Prosinečkom. Ne postoji igrač i funkcioner kojeg nismo pozvali. Zvali smo i porodice ljudi kojih nema", tvrdi Mamić.

Ponudio je Mamić pomirenje Bad Blue Bojsima...Evocirao je uspomene na vrijeme kada je, kako kaže, "vodio navijanje" i to baš na onoj čuvenoj utakmici Dinamo - Crvena zvezda pred rat u bivšoj Jugoslaviji.

"Bio sam pretučen od strane druga milicajca Bogunovića na utakmici Dinama i Zvezde 1987. Uzmite fotoarhive i snimke i vidjećete me na ogradi kako vodim navijanje protiv Hajduka kada smo pobijedili 4:0 u Splitu. Moj najveći životni uzor Franjo Tuđman nije želio da se klub zove Dinamo, a ja sam...izgradio spomenik palim BBB-ima. Zamislite tu hrabrost kada Tuđman prolazi tu svaka tri dana", izjavio je Mamić.

Priznao je da stadion u Maksimiru izgleda ružno.

"Pozivam navijače da se okupimo na ovom stadionu, ma kako on ružno izgledao, i da ne dozvolimo interesnim skupinama koje su teledirigovane od drugi interesnih grupa da uništavaju našu budućnost i da nam ne daju pravo na budućnost. Obećavam da ih neću iznevjeriti u ime ekipe, radne zajednice i svih navijača Dinama a ima ih milion i šesto hiljada".

Konačno se dotakao i dalje sudbine Vahida Halilhodžića na mjestu trenera Dinama.

"Nismo još razgovarali, ali obavićemo to danas ili neki drugi dan. Ntko nikada nije doveo u pitanje Vahin ostanak u klubu. Ja sam bio toliko drzak i sposoban da takvog trenera dovedem u klub. Mi smo s njime zadovoljni i želimo da ostvari ambicije zbog kojih je doveden", rekao je Mamić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC