• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: S "Tušnja" se vidi titula

Trener Borca Vlado Jagodić istakao je u petak da banjalučki tim ide da napadne i pobijedi Slobodu. "Repriza" finala Kupa BiH u Zenici.

 PREMIJER BiH: S "Tušnja" se vidi titula Izvor: MONDO

U posljednju četvrtinu Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Borca ulaze sa sedam bodova prednosti u odnosu na Željezničar, ali i sa nešto težim rasporedom.

Banjalučani u okviru 24. kola u subotu gostuju Slobodi, zatim u srijedu slijedi novo gostovanje Rudaru u Prijedoru, a za sedam dana u Banjaluku stiže sarajevski Olimpik.

Šef struke Banjalučana nije želio da govori o narednim utakmicama, već se fokusirao isključivo na Tuzlake.

"Mi u Tuzlu idemo po pobjedu. U posljednje tri utakmice u gostima nismo uspjeli da postignemo gol, pa mislim da je došlo vrijeme da na ‘Tušnju’ to ispravimo. Nema nepoznanica što će tiče Slobode, koja će osim domaćeg terena, kao prednost imati i kompletan igrački kadar, za razliku od nas", rekao je Jagodić.



Borac odavno "kuburi" sa povredama u zadnjoj liniji, sigurno Leonid Ćorić neće igrati, Vukašin Benović, Bojan Petrić, Milan Stupar su pod velikim upitnikom, kao i Darko Maletić.

"Ja se ne žalim, mislim da imamo dovoljan broj igrača da napravimo dobitnu kombinaciju za ‘Tušanj’ i da se kući vratimo sa tri boda. Kao što sam ranije rekao, meč sa Slobodom, i naredni u Prijedoru, biće ključni da trasiramo put do titule".

Šef struke Banjalučana takođe je pozvao vjerne navijače da što u većem broju dođu u Tuzlu i pomognu ekipe da osvoji važne bodove.

"Iskreno, kao i dosad uopšte ne sumnjam u dolazak Lešinara na Tušanj i oni su velikim dijelom zaslužni za naše uspjehe ove sezone".

Vezista crveno-plavih Branislav Mikić smatra da je meč protiv Slobode jedno od težih gostovanja u prvenstvu.

"Mi imamo jasan cilj, a to je osvajanje titule. Sa pobjedom u Tuzli ćemo se još više približiti tom cilju. Imamo dobru atmosferu i vjerujem da ćemo smoći snage da osvojimo tri boda", rekao je Mikić.

Sarajevski mediji su ovih dana pisali o mogućnosti da drugoplasirani Željezničar "premira" igrače Slobode, ali je trener Tuzlaka Ibrahim Crnkić uz osmijeh sve demantovao.

"Željo nam se još nije javio, niti nas je premirao... Pa, zar treba motiv za derbi? Mislim da ne treba i da su toga svjesni moji igrači. Imali smo sastanke nakon blijede utakmice u Širokom Brijegu i sigurno smo izvukli pouke", rekao je Crnkić, koji će na raspolaganju imati sve fudbalere, osim Dejana Drakula, koji ima tri žuta kartona.

"Cijenimo ekipu Borca, ali imamo svoje adute. Obećavam da nećemo kalkulisati već napadamo Banjalučane od prvog minuta", kaže trener Ibrahim Crnkić.



Željo će poslije trijumfa nad Čelikom (1:0) u prvom meču finala Kupa BiH gostovati na Bilinom polju, pa je šef struke Čelika Abdulah Ibraković više pričao o meču na Grbavici, nego o samoj subotnjoj utakmici.

"Željezničar je igrao grubo, sudija je to tolerisao. Osim toga, rano smo primili pogodak i to je poremetilo naše planove. Ovaj rezultat nije loš, i 25. maja, kada igramo revanš finala Kupa BiH, trofej će ostati u Zenici", izjavio je Ibraković.

Ipak, Zeničani su podvukli da će fer i korektnoj igri dati sve od sebe da zabilježe pobjedu.

Fudbaler Sarajlija Muamer Svraka istakao da je ritam igranja ubitačan, ali da vjeruje u pozitivan rezultat.

''U samo par dana nas očekuju dvije jake utakmice. Mislim da dobru igru možemo da ponovimo i u prvenstvenom susretu. Igramo vrlo dobro u gostima, u ligi još nismo primili nijedan gol na strani ovog proljeća. Vjerujem u pozitivan rezultat i u subotnjem susretu'', izjavio je Svraka.

PAROVI 24. KOLA

Subota (17 h)

Budućnost - Rudar
Sloboda - Borac
Sarajevo - Zvijezda
Velež - Leotar
Slavija - Travnik
Drina - Široki Brijeg
Zrinjski - Olimpik (19.30)
Čelik - Željezničar (20 h)

TABELA: Borac 51, Željezničar 44, Sarajevo 38, Široki Brijeg 37, Olimpik 37, Rudar 35, Sloboda 34, Travnik 33, Čelik 32, Slavija 31, Zvijezda 31, Zrinjski 29, Velež 27, Leotar 27, Budućnost 17, Drina 17 bodova.

(MONDO, foto: Borac-sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC