• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan noći na "plus šest"

Crno-bijeli pobijedili u Jagodini 2:0 (1:0) golovima Krstajića i Tejga i Zvezdi pobjegli šest bodova. .

 JSL: Partizan noći na "plus šest" Izvor: MONDO

Partizan je u Jagodini napravio trokorak ka tituli. Savladao je Jagodinu 2:0 i pobjegao šest bodova "vječitom rivalu", koji će meč 25. kola igrati u nedelju protiv Hajduka.

Do kraja trke ostalo je još pet krugova.

Crno-bijeli su se radovali u Jagodini zahvaljujući strijelcima Mladenu Krstajiću (8. minut) i Prinsu Tejgu (73. minut), ali i golmanu Vladimiru Stojkoviću, koji je, pošto je dan ranije dobio sina Lava, nekoliko puta odlično intervenisao i spriječio izjednačenje.

Šampion je na teren izašao riješen da što prije povede što je vrlo brzo i učinio. Stefan Babović je izveo korner sa desne strane, Krstajić je u svom stilu skočio i glavom poslao loptu u ugao domaćeg gola - 0:1.

Kapitenu Partizana je to bio prvi pogodak u sezoni.

Konačan rezultat postavio je reprezentativac Gane, svojim sedmim golom u prvenstvu, odnosno devetim ovog proljeća. Asistenciju je ponovo "upisao" Babović, koji je loptu poslao kroz domaću odbranu, Tejgo joj je otišao "iza leđa" i iskosa sa desne strane matirao golmana Marka Šimića - 0:2.

Međutim, mogao je rezultat da bude i drugačiji. Jer, propušteno je sijaset šansi na obe strane.

Partizan je imao sedam-osam prilika, kao i još nekoliko solidnih pokušaja iz daljine, ali i poništen gol u 58. minutu. Tada je Babović pucao, Šimić odbio loptu, koju je Tejgo poslao u mrežu. Međutim, sudija Santrač je na asistenciju pomoćnika dosudio ofsajd poziciju.

Tejgo je još četiri puta bio u odličnim pozicijama, u najboljim još u prvom poluvremenu kada je prvo sa četiri metara tukao direktno u Šimića, a onda i sa tri metra glavom pored gola. I Zvonimir Vukić je mogao da se proslavi, nekoliko puta je bio u prilikama, šanse su imali i Ivica Iliev i Marko Jovanović...

Crno-bijeli su mogli da budu kažnjeni za promašaje.

U 33. minutu glavom je tukao Milan Bojović, a Stojković je sjajnom paradom odbranio, poslije čega je intervenisao i Džozef Kizito. Odmah u sljedećem napadu "ćurani" su opet bili blizu pogotka. Novković je izašao sam pred Stojkovića, ali je šutirao pored gola.

Na početku drugog poluvremena domaćin je pogodio prečku, sa 20-ak metara je šutirao Bojan Beljić i ponovo je golman gostiju dobro reagovao. I Josip Prijić je, neposredno pred pogodak Tegja mogao da izjednači.

I umjesto da kazne promašaje šampiona, "ćurani" su kažnjeni za svoje promašaje. Tako su i poslije desete prolećne utakmice ostali na samo sedam osvojenih bodova.

A parni valjak je lagano, u drugoj brzini, nastavio put ka četvrtoj uzastopnoj tituli.
"Dobro smo ušli u utakmici i rano postigli gol. Imali smo zatim još nekoliko prilika, ali imala ih je i Jagodina", podsjetio je Aleksandar Stanojević i dodao:

"Publika je mogla da uživa u fudbalu".

Lupio je 21. prvenstvenu recku.

"Ne želim da budem demagog, ali zaista nam je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Tako smo tretirali i gostovanje u Jagodini. Pobijedili smo, a sada su nam neophodne još četiri pobjede. Ali, vidjećemo kako će se prvenstvo razvijati", zaključio je Stanojević.

Trener Jagodine Jovica Škoro bio je zadovoljan izdanjem svog tima.

"Igralo se otvoreno sa obe strane. Nisamo imali šta da izgubimo, a mogli smo dosta da dobijemo. Namjera nam je bila da pariramo Partizanu u čemu smo, u pojedinim momentima i uspjeli", rekao je Škoro.

JAGODINA: Šimić, Vasiljević, Dragićević, Nastić (od 89. Čančarević), Ognjenović, Projić, Beljić (od 70. Stojkov), Mugoša, Novković, Bojović, Ivanović (od 78. Đorđević).

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Kizito (od 61. Jovanović) - Smiljanić, Babović, Tomić, Vukić (od 78. Petrović) - Iliev (od 51. Kamara), Tejgo.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC