• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: "Salatara" opet stanuje u Dortmundu!

Bajer poražen u Kelnu, a Borusija pobijedila Nirnberg i pobjegla na nedostižnih osam bodova prednosti dva kola prije kraja.

 BUNDES: "Salatara" opet stanuje u Dortmundu! Izvor: MONDO

Sezona 2010/2011 u Bundesligi nije završena, ali je borba za titulu gotova!

"Milioneri" iz Dortmunda, dva kola prije kraja, prvi su prošli kroz cilj. Borusija je novi šampion Njemačke - sedmi put u istoriji kluba.

Kada je oficijalni spiker u Dortmundu, desetak minuta prije kraja utakmica 32. kola, saopštio da je Keln poveo protiv Leverkuzena sa 2:0, "Zignal Iduna Park" je proključao - preko 70.000 navijača u žutom počelo je sa velikim i devet godina čekanim slavljem (posljednja titula osvojena 2002).
"Ne mogu da opišem kako se osjećam. Kao klinac sam na tribini slavio titulu, a sada sam doživio da titulu osvojim i kao igrač", rekao je uzbuđeni Kevin Groskrojc i zahvalio se igračima Kelna, koji su pobjedom protiv "farmaceuta" pomogli Borusiji da slavlje počne već 30. aprila.

"Zapalićemo Dortmund", poručio je Groskrojc i sa mikrofonom otrčao ispred čuvene južne tribine - najveće u Evropi, i poveo navijanje.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka niko od navijača nije pomišljao da napusti stadion. Jirgen Klop se poklonio navijačima, a ubrzo je završio i na rukama igrača, koji su ga na prepozantljiv način bacali u vis.

Slavlje je tek počelo, a u Njemačkoj nijedno ne može da prođe bez velikih krigla piva i polivanjem istim. Tako je bilo i na travnjaku stadiona u Dortmundu!
U centru pažnje bio je i legendarni Dede. Brazilac je sa suzama u očima dočekao kraj meča, otrčao je krug oko terena, pozdravljen burnim ovacijama, i na kraju je poručio da ljepši oproštaj od Borusije nije mogao da zamisli.

Sve čestitke je zaslužio i Neven Subotić, Srbin koji je više nego uspješno tokom cijele sezone komandovao odbranom "milionera".

Slavlje će se sa "Vestfalena" preseliti na ulice Dortmunda i trajaće do ranih jutarnjih sati. Na stadion "Zignal Iduna Park" se ponovo vraća 15. maja kada će Klopu i drugovima, u posljednjem kolu Bundelige protiv Ajntrahta, biti uručen šampionski pehar.

Borusija je pobijedila Nirnberg 2:0, golovima Lukasa Bariosa u 32. i Robarta Levandovskog u 43. minutu.



Morala bi Borusija još da pričeka na slavlje da "jarčevi" nisu bili bolji od Bajera. Keln je kod kuće pobijedio "farmaceute" 2:0 i znatno olakšao svoju borbu za opstanak. Dvostruki stijelac bio je Milivoje Novaković. Slovenac je oba gola postigao u drugom poluvremenu.

Menhengladbah se kasno probudio, ali još uvek ima priliku da ostene u Bundesligi. Konačno više nisu na začelju. Borusija je u finišu počela da pobjeđuje ekipe iz gornjeg doma. Poslije imenjaka iz Dortmunda, pao je i Hanover, koji se sa Bajernom bori za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Meč je odlučio Marko Rojs u 76. minutu.

Biće zanimljivo na začelju. Sent Pauli ima još teoretske šanse, dok će se za baraž mjesto po svemu sudeći boriti Borusija, Ajntraht, a ni Volfsburg nije siguran.
Štrtgart jeste, pogotovo poslije pobjede na gostovanju u Hofenhajmu - 2:1. Domaćin je vodio poslije 45 minuta, ali su "švabe" postigle dva gola u drugom dijelu i stigle do trijumfa. Drugi gol za Štutgart postigao je Zdravko Kuzmanović iz penala.

Parovi i rezultati 32. kola:

Keln - Bajer Leverkuzen 2:0 (0:0)
/Novaković 67, 83/

Borusija D. - Nirnberg 2:0 (2:0)
/Barios 32, Levandovski 43/

Hamburg - Frajburg 0:2 (0:1)
/Sise 16, 87/

Hanover - Borusija M. 0:1 (0:0)
/Rojs 76/

Hofenhajm - Štutgart 1:2 (1:0)
/Mlapa 14 - Kakau 63, Kuzmanović pen 68/

Majnc - Ajntraht 3:0 (3:0)
/Ivanšič 26, Soto 38, 45/

Bajern - Šalke 18.30

petak

Verder - Volfsburg 0:1 (0:1)
/Riter 22/

Kajzerslautern - Sent Pauli 2:0 (1:0)
/Tifert 29, Abel 69/

TABELA: Borusija D. 72, Bajer Leverkuzen 64, Hanover 57, Bajern /-1/ 56, Majnc 52, Nirnberg 47, Frajburg 44, Hamburg 43, Hofenhajm 40, Šalke /-1/ 40, Kajzerslautern 40, Štutgart 39, Verder 38, Keln 38, Volfsburg 35, Ajntraht 34, Borusija M. 32, Sent Pauli 29 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC