• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Arsenal vratio neizvjesnost!

Mančester junajted pao na Emiratima - 1:0, strijelac Remzi. Sljedeće nedelje Čelsi gostuje na Old Trafordu. Liverpul opet ubjedljiv.

 PREMIJER: Arsenal vratio neizvjesnost! Izvor: MONDO

Nije gotovo!

Mančester junajted moraće dobro da se preznoji u preostala tri kola, ako misli da sačuva tri boda prednosti, koliko mu je poslije poraza od Arsenala - 1:0 (0:0) - ostalo u odnosu na Čelsi.

Štaviše, Čelsi je poslije velike krize u kojoj se nalazio sredinom sezone, došao u situaciju da gospodari svojom sudbinom! Ako pobijedi u svim preostalim mečevima, uključujući onaj na Old Trafordu 8. maja - ostaće šampion.

A, zasluge za to pripadaju fudbalerima Arsenala, koji su, izgleda, sačekali da ih baš svi otpišu, prije nego što su pokazali da i oni raspolažu kvalitetom za sam vrh tabele.

Junajted u nedelju nije bio ni sjenka ekipe koja je demolirala Šalke u prvom polufinalnom meču Lige šampiona. Arsenal je od prvog minuta više želio pobjedu, napadao i sa nekoliko sudijskih grešaka bio spriječen da možda povede mnogo prije gola Arona Remzija.

Igrao se 56. minut. Robin Van Persi je sa desnog krila ušao u šesnaesterac, dugo "lomio" Patrisa Evru i čekao da ugleda slobodnog saigrača. Bio je to Remzi, koji mu je prethodno dao loptu na sredini terena.

Majkl Kerik bio je predaleko i nije stigao da izblokira šut mladog Velšanina, dugački Edvin Van der Sar ostao je kratak za koji centimetar i lopta je odsjela u njegovom donjem desnom uglu - 1:0!

Menadžer Arsen Venger je u posljednjem trenutku saznao da Sesk Fabregas zbog povrede neće moći da nastupi u derbiju, a pobjedu mu je donijela upravo Fabregasova zamjena...

Bez sjajnog Gigsa na sredini terena, sa "odsječenim" napadačima i veoma nesigurnim kapitenom Nemanjom Vidićem, Junajted je imao sreće da sačuva mrežu u prvih 30 i "kusur" minuta.

Već u trećem minutu je Vidić loše izbio loptu, samo do usamljenog Luka Vilšira, koji neometan nije uspio da "nanišani" sa oko 15 metara, pa je njegov opasan šut otišao pored stative.

Odbrana gostiju potom je dva puta bila na iskušenjima prilikom centriranih lopti. Tio Volkot uklizao je do lopte prije Vidića, ali nije bio precizan u sedmom minutu, dok je Evra osam minuta kasnije spriječio gol uklizavanjem ispred Volkota u posljednjem trenutku.

Sudija Kris Foj zatim nije sankcionisao start Vidića na Vilširu ispred linije kaznenog prostora, a još veću grešku napravio je u saradnji sa svojim pomoćnikom, kada poslije ruke Vidića nije dosudio penal za Arsenal.

Sa desne strane je centrirao Volkot, a srpski reprezentativac ponovio "gaf" sa Mundijala u Južnoj Africi, sklonivši loptu rukom sa glave Van Persija! Penala ipak nije bilo...

Za sve to vrijeme, Junajted je zaprijetio samo jednom, kada je Fabio Da Silva u 20. minutu stigao na pet metara od gola, ali bukvalno nije znao šta da radi u izglednoj poziciji.

Najbolju šansu imao je Vejn Runi u 49. minutu, kada je iz slobodnog udarca naterao Vojćeha Šćešnog na atraktivnu paradu. Vidić je u 61. minutu bio zamalo neprecizan poslije kornera, Runi je u 75. opet - samo dosta slabije - tukao iz "slobodnjaka", a Ferguson probao nešto da promijeni uvođenjem Berbatova i Ovena.

Majkl Oven je tri minuta prije kraja utakmice mogao da iznudi penal, međutim, Foj nije reagovao na "đon" Gaela Klišija po listu iskusnog napadača.



"TEROR" NA ENFILDU

Ekipa Liverpula probila se na peto mjesto i prvi put od početka sezone je na poziciji koja vodi u Ligu Evrope!

Preporod pod vođstvom Kenija Dalgliša nastavljen je u susretu sa Njukaslom, u kojem je briljirao Luis Suarez, a strelci pored njega bili Dirk Kajt i Maksi Rodrigez.

Seriju je otvorio Argentinac, poslije loše intervencije Majka Vilijamsona, a isti igrač skrivio je penal nad Suarezom, koji je sigurno izveo Kajt. Konačan rezultat postavio je Suarez, iz neposredne blizine na dodavanje Kajta.

Liverpul je posljednje četiri utakmice na Enfildu riješio u svoju korist ukupnim rezultatom 14:1, uključujući trijumfe nad obema ekipama iz Mančestera.

U meču kandidata za ispadanje, Birmingem i Vulverhempton (Milijaš sedeo na klupi) odigrali su 1:1.

Gosti su brzo poveli iz penala, poslije nepropisnog starta golmana Bena Fostera, ali je izjednačio Sebastijan Larson poslije velike greške Majkla Mansijena. Loše je reagovao na jednu dugu loptu i glavom praktično asistirao Larsonu!

Drugi žuti karton "veziste" Birmingema Krejga Gardnera već u 29. minutu totalno je pokvario utakmicu, jer je domaćinu od tada bilo najvažnije da ne izgubi, dok "vukovi" nisu imali recept kako da postignu drugi gol.

REZULTATI 35. KOLA:

Birmingem - Vulverhempton 1:1 (1:1)
/Larson 27 - Flečer 7p/

Liverpul - Njukasl 3:0 (1:0)
/Rodrigez 10, Kajt 59p, Suarez 65/

Arsenal - Mančester junajted 1:0 (0:0)
/Remzi 56/

Mančester siti - Vest Hem 2:1 (2:1)
/De Jong 10, Jakobsen ag 15 - Ba 33/

U subotu:

Čelsi - Totenhem 2:1 (1:1)
/Lampard 45, Kalu 89 - Sandro 19/

Blekburn - Bolton 1:0 (1:0)
/Olson 20/

Blekpul - Stouk 0:0

Sanderlend - Fulam 0:3 (0:1)
/Kakuta 33, Dejvis 61, 72/

VBA - Aston Vila 2:1 (0:1)
/Odemvingi 60, Mulumbu 84 - Meite 4ag/

Vigan - Everton 1:1 (1:0)
/N'Zogbija 21 - Bejns 78p/

TABELA: Mančester j. 73, Čelsi 70, Arsenal 67, Mančester s. (-1) 62, Liverpul 55, Totenhem (-1) 55, Everton 48, Bolton 46, Fulam 45, Stouk 43, VBA 43, Njukasl 41, Aston Vila 41, Sanderlend 41, Birmingem 39, Blekburn 38, Blekpul 35, Vigan 35, Vulvs 34, Vest Hem 32.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC