• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Skudeto će ostati u Milanu

Milan na bod od prve titula šampiona Italije od 2004. godine. Debakl Udinezea u Firenci. Sampdorija - Breša 3:3. Bodovi spasa za Kataniju i Kjevo.

 SERIJA A: Skudeto će ostati u Milanu Izvor: MONDO

Ne tako davno, baš uoči velikog derbija italijanskog fudbala između Milana i Intera, kada se odlučivalo o tituli, legenda rosonera Đenaro Gatuzo je dječački iskreno i duhovito prokomentarisao tadašnju rezultatsku krizu njegovog tima:

"Ako smo Matju Flamini i ja najopasniji igrači Milana onda tu nešto nije u redu".

Gatuzo je time želio da promrda ekipu, ali je i on bio svjestan toga da je najmanje važno ko daje golove. Važno je da ih Milan daje. A upravo je "prozvani" Flamini bio strijelac jedinog gola na meču Milana i Bolonje u 25. kolu Serije A, kojoj je evropski gigant došao na korak od nove titule prvaka Italije, prve od 2004. godine.

Milan je dominirao protiv Bolonje na San Siru, već u prvom poluvremenu je mogao da napuni mrežu Bolonje (Kasano i Flamini imali gol-šanse), slično je bilo i u drugom dijelu (Robinjo promašio gotovo nemoguće). Ipak, Bolonja je mogla da šokira odlično popunjeni San Siro u finišu meča kada je udarac glavom Ramireza završio koji centimetar pored stative Abijatija.

Da je Inter u subotu poklekao protiv Ćezene (a mogao je, jer je u sudijskoj nadoknadi Pacini postigao dva gola za preokret), Milan je već sada i matematički mogao da prigrli Skudeto.

Ali, i ovako, treba da se dogodi čudo da u posljednja tri kola rosoneri ispuste veliku prednost nad najvećim rivalom. Milanu je potreban još samo jedan bod iz tri preostala kola...



SAMPA GLEDA U AMBIS

Navijači Sampdorije su nedavno, na primitivan način, pokazali svojim fudbalerima šta misle o njihovim igrama i rezultatima (kamenovali su im autobus), ali ništa nisu naučili iz te "lekcije".

Nekadašnji prvak Italije na ivici je provalije. Sampdorija je na svom terenu jedva izbegla poraz od direktnog konkurenta za opstanak, Breše - 3:3.

Breša je čak tri puta vodila, Sampdorija tri puta stizala. Zanimljivo, svih šest golova postignuto je u drugom poluvemenu.

Katanija je sa dva gola u posljednjih 15-ak minuta i to sa igračem manje pobijedila Kaljari i osvojila vjerovatno bodove spasa. Isto važi i za Kjevo koji je pobijedio još jednu ekipu koja strepi za opstanak - Leće.

Goleada i u Firenci. Fiorentina je petardirala ekipu koja se bori za mjesto koje vodi u Ligu šampiona - Udineze. Bilo je 5:2 za ekipu Siniše Mihajlovića.

REZULTATI 35. KOLA:

Milan - Bolonja 1:0 (1:0)
/Flamini 8’/

Katanija - Kaljari 2:0 (0:0)
/Silvestre 58', Bergezo 82'/

Kjevo - Leće 1:0 (0:0)
/Riđoni 58’/

Fiorentina - Udineze 5:2 (2:1)
/Vargas 9’, D’Agostino 22’, Zapata 51’ag, Ćerći 71', 86 - Pinci 29’, Asamoa 57'/

Parma - Palermo 2:1 (2:0)
/Džemaili 2’, Modesto 19’ - Pastore 56’/

Sampdorija - Breša 3:3 (0:0)
/Poci 55’, Tisone 63’, Manini 90' - Eder 50’, Karaćolo 58’, 84'/

Bari - Roma (20.45h)

ponedeljak:

Lacio - Juventus

subota:

Ćezena - Inter 1:2

Napoli - Đenova 1:0

TABELA: Milan 77, Inter 69, Napoli 68, Lacio 60 /-1/, Udineze 59, Roma /-1/ 56, Juventus /-1/ 53, Palermo 50, Fiorentina 49, Đenova 45, Kaljari 44, Kjevo 42, Parma 41, Bolonja 40, Katanija 40, Sampdorija 36, Leće 35, Ćezena 34, Breša 31, Bari 21.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC