• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Ninkov "vukao" Zvezdu do pobjede

Poslije 1:1 na poluvremenu, Crvena zvezda uspjela je da slomi otpor Hajduka iz Kule. Na kraju 3:1 uz tri asistencije Pavla Ninkova.

 JSL: Ninkov "vukao" Zvezdu do pobjede Izvor: MONDO

Kapiten Crvene zvezde Pavle Ninkov režirao je 20. pobjedu svog tima u prvenstvu.

U nedelji poslije razočaravajućeg poraza u 140. "vječitom derbiju", po kiši i tmurnom vremenu, pred duplo manje navijača nego što su navikli, fudbaleri Crvene zvezde uspjeli su da pronađu i motiva i načina da savladaju tradicionalno neugodnog protivnika.

Uz tri asistencije Ninkova, u posljednjem meču 25. kola Jelen Superlige: Crvena zvezda - Hajduk Kula 3:1 (1:1).

Gosti su iskoristili ne baš ozbiljan i jak ulazak u utakmicu domaćeg tima, pa su u 25. minutu poveli preko Aleksandra Jovanovića, ali izgleda kao da je ta neprijatnost bila potrebna ekipi Roberta Prosinečkog da se trgne iz letargije i uradi ono što se moralo i moglo.

Preokret je najavio povratnik u startnih 11, Dejan Milovanović, golom u posljednjim sekundama prvog poluvremena, a kada su Kuljani uprskali dvije kontre na početku drugog poluvremena, njihov brod potonuo je 16. put u 21. gostovanju na "Marakani".

Stevan Reljić je pogotkom glavom u 61. minutu doveo Crvenu zvezdu u vođstvo, na centaršut (naravno) Ninkova, a potom je desni bek Crvene zvezde sačekao komičan sudar Darka Fejse i Petra Mudreše, a potom mirno i nesebično uposlio Andriju Kaluđerovića, koji je u 76. minutu postigao deseti gol u Superligi, 18. u sezoni i riješio susret, koji je pratilo oko 7.000 navijača na našem najvećem stadionu.

Crvena zvezda se revanširala Hajduku za poraz u jesenjem dijelu sezone, kada je u Kuli bilo 2:0 za domaćine, pa je na taj način smanjila prednost lidera, ekipe Partizana, na tri boda.

"Pobijedili smo 3:1, a uvijek je najteže dobiti utakmice koje dolaze poslije derbija, pogotovo kad se izgubi. Još je teže bilo, kada je Hajduk poveo, imali smo psihološki pritisak da opravdamo dolazak ovolikog broja gledalaca po kiši. Uspjeli smo u tome, bilo teško i drago mi je zbog toga", rekao je Andrija Kaluđerović poslije utakmice u "blic" intervjuu za televiziju "Prva".

Na pitanje: "Kojim riječima vas je trener Prosinečki motivisao na poluvremenu?", odgovorio je:

"Ništa nam specijalno nije rekao, osim da igramo kao do utakmice sa Partizanom, jer je bilo očigledno da smo pali u drugom poluvremenu u derbiju, a to se nastavilo i ovde u prvom dijelu igre. Srećom, uspjeli smo da se dignemo i pobijedimo".



CRVENA ZVEZDA: Stamenković – Ninkov, Adi, Vilotić, Reljić – Mijailović - Milovanović (od 66. Isah), Lazović – Borha, Jevtić (od 58. Koroman) - Kaluđerović.

HAJDUK KULA: Brać - Petrović, Đikić, A. Živanović, Fejsa - Mudreša, Bogić, Kasalica, Jovanović - M. Živanović (od 65. Kiš), Bošković (od 33. Komazec).

REZULTATI 25. KOLA:

Crvena zvezda - Hajduk Kula 3:1 (1:1)
/Milovanović 45, Reljić 61, Ninkov 76 - Jovanović 25/

U subotu:

Jagodina - Partizan 0:2 (0:1)
/Krstajić 8, Tejgo 73/

Smederevo - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Stojanović 52/

Čukarički - Inđija 1:2 (0:1)
/Petronijević 57 - Jovanović 11, Dubajić 90+2/

Javor - Metalac Gornji Milanovac 1:0 (0:0)
/Hadžibulić 63/

BSK Borča - Sloboda Sevojno Point 0:1 (0:1)
/Vasilić 27/

Vojvodina - Rad 2:0 (0:0)
/Stevanović 60, Jao 90+1/

Spartak Zlatibor voda - Borac Čačak 1:2 (1:1)
/Vukajlija 39 - Milić 36, Damjanović 50/

TABELA: Partizan 65, Crvena zvezda 62, Vojvodina 59, Rad 45, Spartak Zlatibor voda 36, Javor 36, Smederevo 34, OFK Beograd 34, Sloboda Point Sevojno 34, BSK 29, Borac 28, Jagodina 27, Inđija 20, Metalac 19, Hajduk Kula 18, Čukarički 4.

(N. J. - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC