• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evandro: Igrao bih za Srbiju

Zvezdin Brazilac spreman da igra za reprezentaciju Srbije, ako ga zovu. Robert Prosinečki - "najbolji trener". Zvezda je najsličnija Flamengu.

 Evandro: Igrao bih za Srbiju Izvor: MONDO

Imamo jednog Brazilca potencijalnog reprezentativca, a možda ćemo dobiti još jednog. Doskorašnji napadač Partizana Kleo uzeo je srpsko državljanstvo, ali nikada nije dobio šansu u "orlovima".

Zvezdin Brazilac Evandro, koji je počeo da se privikava na srpski fudbal i način igranja u Evropi, izjavio je da bi igrao za reprezentaciju Srbije.

"Prihvatio bih poziv da igram za reprezentaciju Srbije. Uvijek je svakom igraču san da zaigra za nacilnalni tim svoje zemlje, ali mislim da sam u ovom trenutku daleko od dresa Brazila", odgovorio je Evandro na jedno od mnogobrojih čitalaca sajta FK Crvena zvezda.

Kada je došao u Srbiji i vidio kako se igra prvo što je pomislio bilo je: "U početku sam mislio da neću uspjeti da se snađem ovde, igrači su vrlo snažni, i pomislio sam: 'O Bože, neću uspjeti'. Ipak, nakon nekoliko nedelja sam se navikao".

U intervjuu je ponovio da je postojala namjera fudbalera Partizana da ga povrijede u posljednjem "vječitom derbiju", koji je možda odlučio o novom prvaku.

"Tokom meča sam bio fauliran i udaran mnogo puta, i mislim da je namjera bila da budem spriječen da nastavim utakmicu", rekao je Evandro, čiji je nadimak "maestro".

Za Roberta Prosinečkog ima samo riječi hvale.

"Mislim da je Robi najbolji trener kojeg sam ikada imao. On je osoba koja mi uvijek daje samopouzdanje, koja me motiviše kako na samom početku, tako i na treninzima. On uvijek ima prave riječi. Nisam gledao njegove mečeve, osim na YouTube. Kada on igra za vrijeme treninga, i uzme loptu, nevjerovatno je koliko je dobar", rekao je Evandro.

Brazilac je rekao i da je spreman da u Zvezdi ostane nekoliko sezona.

"U Brazilu smo uvijek imali jednogodišnje ugovore, a ne kao ovde. Ovako je dobro, kada ste obezbjeđeni na duže vrijeme, daje vam samopouzdanje", kaže Evandro.

Zamoljen da uporedi Zvezdu sa nekim od brazilskih klubova, Evandro je odgovorio:

"Mislim da je Zvezdi najsličniji Flamengo. Navijači, stadion, čak i boje, ali ne i stil igranja, jer se on veoma razlikuju. Mislim da će biti velika utakmica na ljeto (na oproštaju Ramba Petkovića)".

Od brazilskih igrača sa kojima je igrao u tamošnjem prvenstvu, Evandro bi u Zvezdi volio da vidi Aledža Mineira.

Upitan u kojem klubu bi, poslije Zvezde, najviše volio da igra: Barseloni, Mančester junajtedu ili Interu, Evandro je odgovio: "Barseloni".

U Srbiji mu je najteže pala hladnoća, ali kaže da mu se Beograd lako dopada i da se nijednog trenutka nije pokajao što je došao ovde.

Evandro je gledao i mečeve na teniskom turniru Serbia Open. Kaže da mu je tenis druga ljubav.

"Obožavam tenis. Igrao sam tenis kao dijete. Da nisam fudbaler, bio bih teniser", rekao je Evandro.

Po njegovom mišljenju, najbolji fudbaler na svijetu je Mesi, ali dodaje da Argentinac "ne bi bio toliko dobar da nema Ćavija i Inijestu u timu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC