• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni fudbaler ćerki daje 1.000 evra mjesečno: Bivši kapiten Barse joj poručio - "Ako hoće više para, neka radi!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Ne može novac da se razbacuje", poručio je nekadašnji slavni rumunski fudbaler George Popesku.

 George Popesku ćerki mjesečno daje 1.000 evra Izvor: Instagram/screenshot/mariaappsc

Fudbal u Rumuniji je posljednjih godina u ozbiljnom padu i daleko je od "zlatnih godina" koje su proživljavali tokom 90-ih godina 20. vijeka. Tada je lider Rumuna bio neponovljivi George Hadži, ali bilo je tu još nekoliko fudbalera.

Jedan od njih je i George Popesku, nekadašnji defanzivac koji je jedno vrijeme čak bio i kapiten Barselone. Popesku je u penziji već skoro 20 godina, a trenutno obavlja funkciju predsjednika kluba Farul, gdje je trener baš njegov šurak George Haždi.

Možda će vas zanimati

Popesku je dugi niz godina oženjen Hadžijevom sestrom, Luminatom. Oni imaju dvoje djece, 21-godišnju Mariju i 19-godišnjeg Nikolasa. Marija je nedavno završila studije u Barselone, a njen otac je rumunskim medijima rekao kako joj svakog mjeseca daje 1.000 evra.

"Kćerka mi je diplomirala na jednoj od najboljih poslovnih škola na svijetu. Studirala je u Barseloni, a ja sam joj plaćao školarinu, smještaj i davao joj svakog mjeseca 1.000 evra. Četiri godine svakog mjeseca po 1.000 evra", počeo je Popesku.

"U Barseloni je teško preživjeti sa 1.000 evra. Na fakultet je putovala okolnim putevima po planinama jer nije željela da plaća putarinu od četiri evra. To znači da je na raspolaganju dnevno imala 30 evra."

Ipak, Popesku je imao zanimljivu poruku za Mariju.

"Ako hoće više novca, neka radi. Novac ne može da se razbacuje. Teško je i toliko zaraditi. Rekao sam joj 1.000 evra i ništa više. Treba voditi računa o novcu."

Inače, Popeskuov sin Nikolas nastupa za juniore Farula, a povremeno dobija priliku u seniorskom timu. Nikolas ima platu 500 evra i živi samo od toga.

George Popesku u dresu Barselone
Izvor: Profimedia

"Niko ima 500 evra mjesečno od kluba. Toliko dobijaju igrači koji napune 16 godina i potpišu ugovor. Hrani se u klupskim prostorijama, a ja mu plaćam smještaj. Ostale troškove pokriva od tih 500 evra. Hoće više novca? Neka zaigra za bolji i veći klub i zarađivaće", poručio je slavni George Popesku.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC