• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Pavkov ovako igra, Ohi može samo da se "slika": Došao kao najbolji strijelac Norveške, sad je treći špic...

Autor Haris Krhalić

Aleksandar Pešić je došao da preuzme ulogu prvog napadača Crvene zvezde u ovoj sezoni, a uprkos ponudama koje su stigle za Milana Pavkova - na "Marakani" bi se mnogo radije pozdravili sa Ohijem.

 Ohi Omoižuanfo bi mogao napustiti Zvezdu Izvor: MN PRESS

Nije nikakva tajna da je tokom priprema primjećeno da Crvena zvezda ima problem sa efikasnošću i zbog toga je odlučeno da se dovede novi napadač, a poslije dugih pregovora na kraju je pala odluka da to bude Aleksandar Pešić. Povratnik na "Marakanu" postao je najplaćeniji igrač crveno-bijelih i nema nikakve sumnje da će uskoro preuzeti najveći broj minuta u špicu, a nakon tri uvodna kola jasno je ko će mu biti najveća konkurencija.

To je više puta otpisivani Milan Pavkov. Čovjek sa najdužim stažom na "Marakani", još od januara 2017. godine, postigao je čak četiri gola na startu sezone i zbog toga Zvezda nema namjeru da ga pusti uprkos interesovanju Panatinaikosa, tako da je u ovom trenutku bliži odlasku Ohi Omoižuanfo

Dugo čekani napadač iz Norveške je imao sasvim solidno proljeće tokom kog je postigao već 11 golova, međutim u mečevima na kojima se nije upisao u strijelce - po običaju bi bio "nevidljiv". Djeluje da nije naročito komplemetnaran sistemu igre koji forsira trener Stanković, posebno u utakmicama u kojima se traži da igra i leđima, tako da nije iznenađenje što je Pavkov polako počeo da vraća prednost, iako je nasuprot sebe imao najboljeg golgetera Norveške.

Dobra stvar sa napadačem iz Begeča je i to što se nikada za pet godina u Zvezdi nije žalio zbog minutaže, spreman je da pomogne i sa klupe, štaviše imao je više "herojskih" trenutaka baš u takvim situacijama.

"Volio bih da Pavkov ostane u Zvezdi do kraja karijere! Ako mu se ukaže šansa da riješi egzistenciju, izaći ćemo mu u susret. On je jedan od najkorisnijih igrača Zvezde u istoriji, s obzirom na ulaganja i činjenicu koliko je utakmica riješio. Pavkov je dobrica i simbol navijača!", rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić prije nekoliko nedjelja, a situacija se u međuvremenu nije promijenila - štaviše, Pavkov je potvrdio koliko je značajan.

Izvor: MN PRESS

Da ima prednost u odnosu na Ohija potvrđuje i to što je napadač iz Norveške, koji je bio povrijeđen tokom priprema, odigrao samo 18 minuta u uvodna tri meča Superlige.

Zato je ponovo pokrenuta tema odlaska Ohija već poslije šest mjeseci u Crvenoj zvezdi. Prema informacijama kojima raspolaže MONDO, Norvežanin privlači pažnju klubova iz Kine, ali za sada nije stigla nijedna ponuda koja bi zadovoljila obje strane, što ne znači da do kraja avgusta neće.

Zvezda ne želi da se odrekne Ohija usred kvalifikacija za Ligu šampiona dok je Pešić i dalje nespreman, a nije tajna da Pavkov ima dugu istoriju povreda, često baš u ljetnjim mjesecima poslije napornih priprema.

Izvor: MN PRESS

"Za Ohija imamo konkretne ponude i vrlo je vjerovatno da ćemo da se raziđemo. Međutim, ne možemo da se odrekenemo Ohija dok ne dođe dobar špic. Šta će nam miliion ili tri miliona ako nemamo zamjenu. Prvo moramo da dovedemo pojačanja poslije ćemo o odlascima. Nadam se da ćemo dovođenje pojačanja da završimo do početka jula", rekao je Terzić i stoga je možda pravo vrijeme za očekivati rastanak - nakon završetka kvalifikacija za najjače takmičenje.

U slučaju prolaska u grupnu fazu Lige šampiona, Zvezda bi zaradila veliki novac i mogla da ga uloži kao i u prethodna dva puta kada su stizali Marin i Boaći, a u slučaju dobrog rješenja na tržištu - nema razloga da čeka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC