• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS ne zaostaje za Realom, Barsom i Bajernom! UEFA oduševljena, a Piksi ponosan zbog doma "orlova" u Staroj Pazovi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski savez Srbije predstavio je javnosti kako izgleda dom reprezentacije i najavio velike planove - prijavu za organizovanje Kongresa UEFA u "Kući fudbala"

 Sportski-centar-FSS-u-Staroj-Pazovi. Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez ponosi se svojim sportskim centrom u Staroj Pazovi, a nedavna posjeta predsjednika UEFA Aleksandera Čeferina uvjerila je Slovenca da Srbija ima jedan od najboljih fudbalskih kompleksa u Evropi. S tim u vezi, u srijedu se oglasio zamjenik predsjednika FSS Nenad Bjeković i naglasio da je izgradnja tog objekta jedan od najboljih poteza u istoriji srpskog nacionalnog Saveza.

"Veoma nam imponuju riječi i pohvale prvog čovjeka evropske kuće fudbala, kao i utisci predstavnika svih klubova i nacionalnih selekcija koje su poslije boravka u Sportskom centru u Staroj Pazovi oduševljeno konstatovali da Fudbalski savez Srbije ima vrhunske uslove za rad i pripreme profesionalnih sportskih ekipa", rekao je Bjeković.

Generalni sekretar Saveza Jovan Šurbatović otkriva da postoji realna mogućnost da Fudbalski savez Srbije u najskorije vrijeme bude domaćin seminara najboljih evropskih sudija: "Jasno je da Sportski centar u Staroj Pazovi posjeduje sve moguće infrastrukturne kapacitete za organizaciju takvog skupa. Tu prije svega mislim na VAR prostorije za koje je više puta konstatovano da su opremljene vrhunskom tehnologijom i da su kao takve među najmodernijima u Evropi. Ideja postoji odranije, sada je samo intezivirana tokom posjete predsjednika Čeferina i jednog od njegovih najbližih saradnika Zorana Lakovića. Vrlo je vjerovatno da će UEFA u skorije vrijeme iskoristiti pogodnosti koje pruža naša kuća fudbala i poslati svoje najbolje sudije da u Staroj Pazovi odrade pripreme, poligone i provjeru znanja".

On je naglasio da FSS ima želju da 2024. ili 2025. bude i domaćin Kongresa UEFA.

"Mnogo je argumenata koji su na našoj strani i daju nam za pravo da budemo optimisti. Prije svega činjenica da će do tog perioda biti završeni radovi na rekonstrukciji Aerodroma i Sava centra, što će znatno povećati kapacitete i svrstati nas u grupu zemalja sa najsavremenijim i najvećim kongresnim centrom u Evropi. U tom slučaju, imali bismo sve neophodne resurse i mogućnost da istaknemo kandidaturu za organizaciju jednog velikog događaja kao što je Kongres krovne organizacije evropskog fudbala", rekao je Šurbatović i naglasio da je rukovodstvo FSS u mandatu Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića odradilo fenomenalan posao.

Izvor: MN PRESS

Selektora A reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića veoma raduju impresije poznatih gostiju iz svijeta sporta koje je u proteklom periodu imao prilike da ugosti u srpskoj kući fudbala u Staroj Pazovi.

"Kada vam u goste dođu najviši zvaničnici UEFA i ostanu impresionirani onim što su vidjeli, ne preostaje vam ništa drugo nego da budete srećni i zadovoljni. Aleksander Čeferin je rekao da je obišao mnoga mjesta i vidio praktično sve sportske centre u Evropi, ali da je ovo u Staroj Pazovi prevazišlo sva njegova očekivanja. Bili su nam u posjeti i čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije koji su takođe izrazili oduševljenje uslovima koje imamo u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Svetislav Pešić je bio pun utisaka i rekao je da nimalo ne zaostajemo za Realom, Barselonom i Bajernom. Sve nas to čini veoma ponosnim, ali nas i obavezuje da nastavimo da radimo kao do sada. Igračima prijaju mir i atmosfera u Staroj Pazovi, osjećaju se kao u svojoj kući i imaju na raspolaganju optimalne uslove za rad i pripreme uoči važnih izazova u dresu državnog tima".

Sa riječima Dragana Stojkovića složio se i direktor A reprezentacije Stevan Stojanović:

"Zbog funkcije koju obavljam u FSS često sam u prilici da putujem i obilazim sportske kampove širom Evrope. Iskreno, nisam primjetio da bilo kome treba na nečemu da zavidimo. Naprotiv, možemo samo da budemo ponosni na naš Sportski centar. Selektor Stojković, njegovi saradnici iz stručnog štaba i naši reprezentativci koji uglavnom dolaze iz velikih evropskih klubova, nisu za sada imali ni najmanju zamjerku na uslove za rad i sve ono što im u Staroj Pazovi stoji na raspolaganju. Sjetite se koliko je ranije bilo komplikovano organizovati pripreme državnog tima, kada se ekipa stalno selila, mijenjala hotele, putovala autobusom na treninge… Zato je izgradnja nacionalnog kampa bila pun pogodak. Pozitivni utisci i pohvale od strane čelnika UEFA prilikom nedavne zvanične posjete Fudbalskom savezu Srbije, veoma gode i čine nas još ponosnijim", porukao je Stojanović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC