• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudić nakon preokreta Sarajeva protiv Sloge Meridian: Vidi se vizija...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon trijumfa protiv Borca, Sarajevo stiglo do još jednog slavlja, te liderske pozicije u m:tel Premijer ligi BiH nakon nekompletna tri kola.

 Feđa Dudić zadovoljan pobjedom Sarajeva protiv Sloge 4:2 Izvor: Promo/FK Sarajevo

Sarajevo je na "dva od dva".

Tim Feđe Dudića prikazao je još jednu odličnu partiju, te nakon Borca (3:1), u meču sa velikim brojem golova savladao i dobojsku Slogu Meridian (4:2), pa nakon dva odigrana susreta ima maksimalnih šest bodova, te je uz Široki Brijeg jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u nekompletna tri kola.

Možda će vas zanimati

Gubilo je Sarajevo na "Koševu" od raspoloženih Dobojlija u prvom poluvremenu, u kojem je propustilo veliki broj prilika. Ipak, u nastavku se "bordo" tim raspucao, stigao do preokreta i drugog prvenstvenog slavlja.

"Gubili smo, ali nismo odustajali. Ne smijemo primati jeftine golove. Srećom, sve se dobro završilo. Vidi se vizija, ono što smo radili tokom priprema. Sarajevo igra efikasno, u prvom kolu tri gola, sada četiri. Nije dobro što primamo golove, ali ako hoćeš da igraš ofanzivno, rizično, veći dio utakmice na protivničkoj polovini, onda moraš biti svjestan da ćeš nekad primiti gol koji ne bi trebalo da primi ekipa kao što smo mi", poručio je Dudić, zahvalivši se navijačima koji su dobro ispunili tribine stadiona "Koševa".

"Za mene najveća pobjeda je aplauz na poluvremenu, kada smo gubili 0:1. Znam da to nije bio slučaj ranije, ali vremena se mijenjaju."

Dudić je pohvalio i tim Sloge Meridian, koji debituje u bh. eliti. Ekipa Zorana Ćurguza većim dijelom meča stajala je dobro na terenu, te pokazala da rezultati iz prva dva kola nisu slučajnost, te da će debitant imati šta da pokaže u društvu najboljih.

"Čestitke Slogi na zaista korektnom izdanju. Znali su kako da se postave, da učvrste blok. Nagradilo ih je to, postigli su gol iz kontranapada i uspjeli da se odbrane u prvom poluvremenu. Nisu odustajali od filozofije svoje igre, ali mi smo bili bolji i neizbježan je bio njihov poraz. Čestitam im na veoma dobroj prezentaciji u ova tri kola i želim im sreću u nastavku", dodao je Dudić.

Sloga Meridian u narednom kolu biće domaćin aktuelnom šampionu Zrinjskom, dok Sarajlije očekuje još jedan domaći meč. Ovaj put na "Koševo" stiže Posušje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

JOŠ VIJESTI IZ M:TEL PREMIJER LIGE BIH

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC