• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za Ligu Evrope: Stolica napada sa četiri stranca, vezni red ne smije da omane!

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče započinju novu evropsku odiseju gostovanjem na Kipru, a pred prvi meč od potencijalna četiri u borbi za Ligu Evrope, Ilija Stolica će morati da izabere "dobitnu kombinaciju" u startnoj postavi.

 Sastav Partizana za utakmicu protiv AEK-a Izvor: MN Press/Chosen11/Screenshot

Sve je počelo odlično na startu superligaške sezone, ali dvadesetak dana kasnije, Partizan je već u situaciji koja je biti ili ne biti.

Jer poslije tri uzastopna kiksa u domaćem prvenstvu i sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom napravljenom već u julu, Partizan na evropskoj sceni mora da zablista. A prva prilika za to stiže u četvrtak na Kipru.

Partizanu će rival u Larnaki biti domaći AEK (početak 18.00), a ekipa Ilije Stolice pokušaće da bar malo "primiri more" poslije bure koja traje još od sredine prošlog mjeseca. Remiji protiv Radničkog u Nišu i TSC-a u Humskoj, kao i potonji poraz protiv Novog Pazara, doveli su do toga da se nikad ranije priča o mogućem odlasku trenera, da sportski direktor Ivica Iliev napusti svoju poziciju, a crno-bijeli nađu daleko od vrha tabele.

Zato će biti posebno važno kako će Partizan izgledati protiv AEK-a na Kipru u četvrtak uveče, kada se po vrućem i sparnom vremenu bude očekivala živahnost i raspoloženost u igri crno-bijelih. A za kojih 11 igrača bi Stolica trebalo da se odluči za gostovanje Kipranima?

STEVANOVIĆ GOLMAN, SANIČANIN OSTAJE U TIMU

Izvor: MN PRESS

Jasno je da će golman Partizana protiv AEK-a biti Nemanja Stevanović, očigledan prvi izbor Stolice za prvog čuvara mreže. Bio je standardan u dosadašnjem dijelu sezone i ponovo će on biti taj koji će zaustavljati pokušaje Kiprana. A u posljednjoj liniji takođe ne treba očekivati velike rezove.

Na desnom beku će meč početi Aleksandar Filipović, novo pojačanje crno-bijelih, koji je jedan od brojnih igrača koji nije uživao u dobrom startu sezone. On bi ipak trebalo da dobije prednost u odnosu na rezervne opcije, poput Marka Živkovića ili čak Aleksandra Lutovca.

Na lijevom beku će biti nezamenjivi kapiten Slobodan Urošević, a stari štoperski tandem će takođe ostati nepromijenjen. Siniša Saničanin bi trebalo da počne meč na mjestu lijevog štopera, uprkos lošem meču protiv Novog Pazara i ranom dobijenom crvenom kartonu, koji je "pogurao" crno-bijele ka porazu. Uz njega će i ovog puta biti Igor Vujačić, crnogorski reprezentativac koji komanduje odbranom crno-bijelih.

FEJSA ČUVA ODBRANU

Izvor: MN PRESS

Stolica od dolaska u Partizan želi da nametne njegov omiljeni sistem 4-3-3, a vidjeli smo i da je protiv Novog Pazara to više ličilo na 4-2-3-1, dok su crno-bijeli bili kompletni. Slično će biti i sada, pošto će ispred odbrane Partizana prvu liniju činiti Ljubomir Fejsa. Iskusni vezista će pokušati da iskustvom olakša posao četvorci iza njega, a u tome će mu partner biti ponovo Patrik Andrade. Poslije odlaska Saše Zdjelara, Stolica ima značajno skraćen broj opcija na sredini terena, pa je i ovo "najranjivije" mjesto u timu.

Ispred njih će biti Bibars Natho, u ulozi kreatora igre i najofanzivnijeg od trojice igrača. Izraelac je prethodne sezone imao povremeno očiglednih problema na evropskoj sceni, a sada će se očekivati da baš on bude taj koji će "povezati" igru crno-bijelih.

NAPADAČKI TRIO STRANACA

Izvor: MN PRESS

Partizan će AEK napasti sa čak četvoricom stranaca. Nathovo mjesto je odavno neupitno - iako je možda u Superligi postao domaći igrač zbog dobijanja srpskog pasoša. A oko i ispred njega biće trio Partizanovih stranaca od kojih će se na Kipru najviše očekivati. Na jednom boku će biti Kvinsi Menig, Holanđanin koji je tokom posljednjeg boravka na Kipru postigao gol protiv Anortozisa u grupnoj fazi Konferencijske lige prošle sezone.

Slično će se od njega i sada očekivati, dok će navijači biti željni da ono najbolje vide i od drugog krila, novog pojačanja Fusenija Dijabatea. Do sada je odigrao tek 78 minuta u crno-bijelom dresu, ali bi trebalo očekivati da mu Stolica pruži šansu prije Nikole Terzića, Aleksandra Lutovca ili još uvijek neiskusnog Mihajla Petkovića.

Naravno, u napadu će biti Rikardo Gomeš, iako bismo u nastavku meča mogli da vidimo i debi novog pojačanja Andrije Pavlovića. Od Rikarda će se očekivati da konačno proradi u punom sjaju, nakon što u Superligi do sada još nije postigao gol iz igre. Dakle, da rezimiramo:

PARTIZAN: Stevanović - Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević - Fejsa, Andrade - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC