• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomračenje uma Đorđa Kjelinija - o čemu je mislio Italijan: O potezu defanzivca danas priča cijela Amerika! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatna scena na meču MLS-a, pošto je Đorđo Kjelini na neobičan način prekinuo napad.

 Đorđo Kjelini uhvatio loptu rukama i spriječio napad protivnika Izvor: Twitter/MLS/printscreen

Nakon čak 18 godina u dresu Jvuentusa nekadašnji kapiten tog tima Đorđo Kjelini (37) preselio se iz Torina na drugi kraj svijeta. Pojačao je ekipu Los Anđeles FC u MLS ligi, postao saigrač sa nekim veoma poznatim facama i jedna od najvećih zvijezda fudbala u SAD. Naravno, mnogo pažnje privlači van terena, ali i dok traju utakmice.

Posebno kad napravi neki nevjerovatan potez, poput onog koji mu se desio dok je njegov LAFC igrao meč protiv Real Solt Lejka. Jedan opasan napad domaćeg tima iskusni Italijan prekinuo je tako što je sa obje ruke zaustavio loptu!

Možda će vas zanimati

Igrao se 69. minutu meča i tim iz Los Anđelesa je imao ubjedljivu prednost (3:1) kada je Kjelini riješio da po svaku cijenu zaustavi napad rivala. on je pogrešno procijenio let lopte i kada je vidio da bi ona mogla da ga preskoči, obje ruke podigao je u vis. Zaustavio je loptin let iznad glave, a zatim se okrenu i počeo da se vraća u odbranu.

Naravno, za ovo nije mogao da prođe bez žutog kartona, a fudbaleri domaćeg tima tražili su još oštriju kaznu. Oni su vjerovali da bi italijanski defanzivac mogao da bude isključen zbog ovoga, iako je na snimku jasno da on nije posljednji igrač odbrane. Zbog toga ga je sudija opomenuo samo žutim kartonom, pa se meč nastavio bez odlaska u svlačionicu bivšeg štopera Juventusa.

Ova situacija mnoge fudbalske navijače podsjetila je na finale Evropskog prvenstva prošle godine, kada je Kjelini povlačenjem za dres zaustavio engleskog fudbalera Bukaja Saku. Mladi igrač Arsenala tada mu je pobjegao i krenuo ka golu, ali je Đorđe odmah na centru uspio da ga uhvati za dres i spriječi da se prošeta do Donaruminog gola. Iako je djelovalo da to nije fer potez, cilj je opravdao sredstvo, a Italijani su osvojili titulu.

Pogledajte ovu intervenciju:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC