• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS RS jednoglasno za novi Statut!

Skupština FS RS jednoglasno je prihvatila novi Statut, te je ovlastila delegate Skupštine Fudbalskog saveza BiH da 26. maja glasaju za usvajanje.

 FS RS jednoglasno za novi Statut! Izvor: MONDO

Izvršni odbor FS RS je predložio, a Skupština automatski jednoglasno prihvatila prijedlog da se usvoji novi Statut NFSBiH, nakon čijeg usvajanje će UEFA i FIFA skinuti sankcije FS BiH. To će značiti da će reprezentacija BiH nastaviti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, a klubovi nastupiti u Evropi.

"Ja sam zadovoljan što je 50 članova Skupštine bilo za usvajanje novog Statuta. Da su glasali za ovaj promijenjeni Statut u odnosu na onaj od petog maja.To je pobjeda fudbala u Republici Srpskoj i BiH", rekao je poslije Skupštine predsjednik FS RS Mile Kovačević.

Za usvajanje Statuta potrebno je i da delegati iz FS FBiH glasaju , odnosno da najmanje 45 delegata glasa za novi statut. Predsjednik Komiteta za normalizaciju NFSBiH Ivica Osim misli da je ključ rješenja banjalučki Borac.

"Borac nam je puno pomogao svojim prvim mjestom. Prvo što je doveo delegate u situaciju da se zamisle za šta će glasati odnodno da li će ukinuti pravo Borcu da igra Evropu.I još nešto je važno, a to je da je Borac vratio u život i ostale klubove što će da idu u evrokupove, mogu da zahvale Borcu", rekao je Ivica Osim.

Skupštini FS RS prisustvovao je i generalni sekretar NFS BIH Jasmin Baković.

"Jedino što mogu reći je da smo zadovoljni ishodom Skupštine FS RS jer je evidentno da će na Skupštini NFSBiH u četvrtak glasati za usvajanje novog Statuta.Preostaje još samo da vidimo kakva će biti situacija sa delegatima iz FS FBiH. Nadam se da ćemo imati potrebnih 45 glasova za usvajanje Statuta", rekao je Baković.

Skupština NFSBIH zakazana je za 26. maj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC