• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH (finale): Željo ili Čelik?

Željezničar u srijedu brani minimalnu prednost protiv Čelika na "Bilinom polju" u revanš utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine.

 KUP BiH (finale): Željo ili Čelik? Izvor: MONDO

Trener Sarajlija Amar Osim poslije poraza od banjalučkog Borca i gubitka titule, pokušao je da spusti tenzije oko finalnog dvoboja Kupa BiH u Zenici.

''Nismo imali puno vremena da razmišljamo o Čeliku, jer smo igrali važnu utakmicu protiv Borca. Međutim, meč sa Banjalučanima čini se da nije bio toliko bitan za naše igrače, obzirom da smo u anemičnoj igri poraženi. Pokušaćemo učiniti da se igrači normalnije osjećaju. To će biti jedna fudbalska utakmica i tako ćemo pripremati igrače. Pripremaćemo ih da igraju fudbal, a ne da ratuju'', izjavio je Osim, aludirajući na pomalo zapaljive izjave iz zeničkog tabora.

Predsjednik Skupštine Čelika Mirsad Ibraković''konstatovao'' je da je trener Zeničana Abdulah Ibraković ljepši i pametniji od Osima. Osim toga, Zeničani su poručili treneru Želje da nije dobro došao u službene prostorije.

Međutim, javnost je ostala uskraćena za Osimovo mišljenje o ''porukama iz Zenice''.

''Ovo je konferencija za štampu uoči prilično važne utakmice. Poruke iz Zenice shvatio sam kao stav jednog od članova Uprave i zato ne želim da ih komentarišem. Što se tiče posjete službenih prostorija, to je njihov stadion i imaju pravo raditi šta hoće, baš kao i mi na našem stadionu''.

Prema njegovim riječima, finale Kupa BiH dovoljan je motiv kako za naše tako i igrače Čelika.

''Ne mislim da neko može imati više želje od drugih. Mi igramo za pehar koji je izuzetno bitan, a Čeliku će osim pehara dodatni motiv biti i to što mogu izboriti Evropu. Naravno, pod uslovom da dobiju licencu. Biću razočaran ako izgubimo zbog toga što je neko motivisaniji od nas. To je onda vrlo loše''.

Šef struke Želje potvrdio je da očekuje trofej kojim bi ''plavi'' krunisali još jednu dobru sezonu.

''Želim da budemo takav klub, koji mora da osvoji barem jedan trofej. Ispunili smo cilj plasmanom u Evropu, ali želimo da i pehar Kupa BiH završi na Grbavici. Neke stvari se nisu poklopile u prvenstvu, ostali smo bez titule prvaka, ali imamo priliku da stvari popravimo u Zenici i učinićemo sve da na kraju slavimo'', zaključio je Osim.

Naravno, i šef struke domaćih Abdulah Ibraković vjeruje u uspjeh.

"Mi smo odlučni i spremni da damo maksimum u ovoj najvažnojoj utakmici ove generacije i da pređemo limite koje imamo sada. Fanatično navijanje će biti naš 12 igrač. maltene možda i dio igre. Na taj način ćemo imati vjetar u leđa",
rekao je Ibraković.



Atmosfera među igračima Čelika je odlična. Svi jedva čekaju utakmicu i uz poziv navijačima da dođu na Bilino polje, vjeruju u trijumf protiv Sarajlija.

"Očekujem da svi pružimo maksimum i vjerujem da možemo osvojiti trofej koji se ovdje dugo čeka. Pozivam ovom prilikom sve naše navijače, da nam pomognu, jer njihova podrška će nam biti od velike koristi za ovu utakmicu. Što se tiče Željezničara, znamo da je to dobar tim. Znamo njihove mane, kao i oni naše, tako da očekujem dobru utakmicu i da Čelik na kraju slavi", izjavio je lijevi bek crveno-crnih Elmir Kuduzović.

Stoper Čelika Semjon Milošević imaće dodatni motiv obzirom da je u karijeri branio boje Željinog gradskog rivala - Sarajeva.

"Ostavićemo srce na terenu, pa šta nam Bog da. To je to. Nema tu puno priče", podvukao je Milošević.

Revanš susret finala Kuša BiH igra se na Bilinom polju u 19.30 časova uz direktan prenos na BHT 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC