• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska zastava i himna na fudbalskom terenu: "Zabranjena" utakmica Rusije, igrali kao da se ništa nije desilo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

FIFA ne odobrava meč Rusije i Kirgistana i neće ga bodovati na zvaničnoj listi pošto je "zbornaja" suspendovana zbog ratnih sukoba u Ukrajini.

 Rusija-igrala-fudbalsku-utakmicu-u-Kirgistanu. Izvor: YouTube/Kyrgyz Sport TV/Кыргыз Спорт ТВ/Screenshot

Još na početku ratnih sukoba u Ukrajini, FIFA i UEFA donijele su odluku o suspenziji svih fudbalskih reprezentacija Rusije, pa su izbačeni iz Lige nacija, neće moći da igraju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, a od skoro je poznato da ne mogu da učestvuju ni u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine... Za dalje - opet je veliko pitanje. Njihova "zbornaja" je posljednji zvanični meč odigrala još u novembru prošle godine, da bi prethodne noći konačno izašli na teren i odmjerili snage u prijateljskom susretu koji FIFA ne priznaje.

U pitanju je utakmica između Rusije i Kirgistana odigrana u kirgistanskom Bikšeku pred više od desetak hiljada navijača na stadionu "Dolen Omurzakov", a u kojoj nije bilo "cenzurisanja" gostujućeg tima.

Tako su Rusi izašli u svojim dresovima, sa svojim grbovima, na terenu je bila njihova zastava - i intonirana je njihova himna, odnosno ništa nije govorilo da je u pitanju susret koji glavno fudbalsko tijelo ne odobrava. Rusija je u "šarenom" sastavu sa devetoricom debitanata došla do pobjede od 2:1, a sve pošto su gubili golom Šukurova iz 24. minuta.

Ipak, Sobolev u 30. i Utkin u 89. minutu osvjetlali su obraz fudbalskoj reprezentaciji Rusije koja usred sankcija počinje novi ciklus reprezentacije, pošto ih sigurno čeka još drastičnije podmlađivanje tima...

Ruski mediji nisu naročito zadovoljni partijom svojih igrača, ali razumiju da je ovo prvi put da su zajedno bili na terenu i da ovo nije najjači njihov tim. Rezultat je svakako u drugom planu jer ne ulazi u FIFA rejting, kao što neće ni zakazana utakmica sa Bosnom i Hercegovinom (19. novembra), ako uopšte i dođe do nje, posebno nakon najava da bi i fudbaleri Rusije mogli da dobiju poziv vojske, kao što su neki članovi reprezentacije.

Rusija - Kirgistan
Izvor: YouTube/Kyrgyz Sport TV / Кыргыз Спорт ТВ

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC