• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Takvih igrača više nema, ubio ih je moderni fudbal! Kaka javno priznao: Ne znam šta bih danas igrao, sve se promijenilo!

Autor Haris Krhalić

Kaka je nekada žario i palio terenima, a sada je siguran da bi morao da ima mnogo drugačiju ulogu u bilo kom timu.

 Kaka o modernom fudbalu i desetkama Izvor: Profimedia

Iako je na dresu nosio broj 22, Kaka je bio klasična "desetka" na terenu, a sada ističe da igrači tog profila sve više nestaju sa terena. Ofanzivni vezisti kojima je posao da kreiraju igru ustupaju mjesto igračima koji mogu više da trče, koji su spremniji i bolji u defanzivi. 

Kako je istakao u razgovoru za "Marku" već sada više nema "desetki" kakve smo gledali u ranijim erama, igrača koji su obilježili čitav vijek fudbala.

"Ne da "desetke" nestaju, već ih uopšte nema. Između ostalog i zato što je defanziva napredovala i u centru terena skoro da više nema praznog prostora za njih. Ja nisam siguran gdje bih sada igrao u ovoj novoj eri sa više fizikalija, da li bih bio više lijevo krilo ili centralni vezista", iskren je bio Brazilac.

Legendarni fudbaler koji je jedan od rijetkih koji je uspio da osvoji Svjetsko prvenstvo, Ligu šampiona i Zlatnu loptu sada se sprema za trenerski posao. Ali ne na tako visokom nivou!

"Tačno je da sam na kursu UEFA i da se spremam za trenerski posao otkako sam završio sa igračkom karijerom, ali najviše volim menadžerski dio posla. Fudbal je mnogo intenzivan sada i morao bih da žrtvujem neke stvari kao vrijeme koje provodim sa porodicom da bih se vratio na veliku scenu, ali nisam spreman za to", iskren je Kaka. 

Na kraju su ga pitali koji mu je omiljeni trener. Niko se nije iznenadio kada je odmah rekao ime stratega sa kojim je sarađivao u Milanu. 

"Karlo Anćeloti! Od svih trenera koji su me trenirali sam nešto naučio, da li taktički ili vezano za odnose sa igračima, ali najbolje sam igrao kod njega i sarađivali smo šest sezona. Takođe, jako je zanimljivo kako se razvio kao trener", završio je Kaka. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC