• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleska je glavi favorit na Svjetskom prvenstvu! Amerikanac dao izjavu o kojoj se priča

Autor Haris Krhalić

Šef stručnog štaba američkog nacionalnog tima dao je interesantnu izjavu.

 Selektor SAD-a smatra Englesku glavnim favoritom Mundijala Izvor: Profimedia

Engleska je glavni favorit na Svjetskom prvenstvu u Kataru! Izjava koju je dao selektor Sjedinjenih Američkih država Greg Berhalter (49) podigla je pravu buru. Mnogi mu se smiju zbog toga, dok su mu, očekivano, Englezi pružili podršku i vjeruju da njihov nacionalni tim može da bude iznenađenje na predstojećem Mundijalu (d 20. novembra do 18. decembra).

Upravo su Englezi i Amerikanci zajedno u grupi B, uz selekcije Velsa i Irana, a međusobni okršaj imaće 25. novembra. Nekadašnji fudbaler Kristala Palasa izneo je ozbiljne pohvale na račun protivnika. "Smatram da su Englezi jedni od favorita za osvajanje, ako ne i glavni favoriti", rekao je Berhalter.

Nekadšanji defanzivac u karijeri je igrao prvo u Holandiji (Cvole, Sparta Roterdam i Kambur), pa je sezonu proveo u Kristal Palasu, onda je otišao u Njemačku i nosio dresove Kotbusa i Minhena 1860, karijeru je završio u LA Galaksiju. Za reprezentaciju Amerike odigrao je 44 meča, a trenersku karijeru počeo je baš u Los Anđeles Galaksiju kao pomoćnik. Potom je vodio švedski Hamarbi dvije sezone, pa se vratio u domovinu. Radio je kao šef struke Kolumbusa, pa je od 2018. na klupi Amerike.

"Svi osim Džuda Belingema igraju u Premijer ligi, najjačoj ligi na svijetu. Iz nedjelje u nedjelju igraju na najvećem nivou i to ih čini još jačim. Kada dođe vrijeme za Mundijal, biće teško pobijediti ih. Bili su četvrti na Svjetskom prvenstvu i drugi na Evropskom. Imaju nevjerovatnu dubinu tima, svaki menadžer bi volio da ima takav sastav. Pogledajte određene pozicije, imaju pet-šest vrhunskih igrača. Zaista je nevjerovatno, posebno na poziciji desnog beka. Definitivno imaju tim koji može da osvoji Svjetsko prvenstvo, a selektor Geret Sautgejt radi sjajan posao sa igračima i pomaže im mnogo", zaključio je Berhalter.

Englezi se nisu proslavili u A Ligi nacija. Završili su kao četvrti u grupi sa samo tri boda. Ispred su bili Italija (11), Mađarska (10) i Nemačka (7). Nisu upisali nijedan trijumf, već čak tri remija. Doduše, u duelu sa "pancerima" bili su bliži pobjedi i vjerovatno bi do nje došli da nije bilo gluposti Harija Megvajera. Sada slijedi Mundijal, a selektor Amerike već je dao zanimljivu izjavu...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Već imaju ideju kako da ponovo ukradu titulu?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC