• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK - Ukrajina postaje domaćin Svjetskog prvenstva?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Španija i Portugal su došli na ideju da svoju kandidaturu za Mundijal 2030. godine pojačaju partnerstvom s Ukrajinom.

 Ukrajina postaje domaćin Svjetskog prvenstva?  Izvor: Profimedia/Stephen McCarthy/FIFA/Sipa USA/RTS/Screenshot

Nevjerovatna ekskluziva otkrivena je u ponedjeljak kasno uveče u britanskim medijima. Ratom pogođena Ukrajina mogla bi da postane domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu na iznenađenje svijeta, i to baš na godišnjicu vijeka postojanja najvećeg takmičenja pod okriljem FIFA.

Kako otkriva "Tajms", Ukrajina je spremna da postane ko-kandidat Španiji i Portugalu u njihovom pokušaju da zajedno organizuju Mundijal 2030. godine, a zvanična potvrda o svemu očekuje se u srijedu!

Renomirani list javlja da je sve spremno za potvrdu ovakve odluke o kandidaturi i navodi da je ona dozvoljena od strane predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, kao i nacionalnih vlada Španije i Portugala. Po njihovom zajedničkom dogovoru, Ukrajina bi dobila mogućnost organizovanja jedne od grupa na turniru.

Predstavnici FS Španije i Portugala će predstaviti ovo parterstvo u srijedu u prostorijama UEFA, a njihov prijedlog počivaće na ideju da fudbal može da vrati nadu i mir u svijet. Iako bi bile potrebne bezbjednosne garancije, očekivanja su da bi do 2030. situacija u Ukrajini bila razriješena i da bi zemlja imala određeno vrijeme za ponovnu izgradnju neophodne infrastrukture.

Naravno, Španija i Portugal od učešća Ukrajine u njihovoj kandidaturi očekuju veliku korist po pitanju dobijanja glasova koji odlučuju o pitanju domaćina Mundijala 2030. godine. "Učestvovanje Ukrajine se smatra potencijalno snažnim načinom za osvajanje glasova među 211 članica FIFA i način da se odgovori na poteze Saudijske Arabije koja je podnela zajedničku kandidaturu za 2030. sa Egiptom i Grčkom", piše "Tajms".

Ta kandidatura sa tri zemlje sa tri kontinenta bi mogla da bude moćna po pitanju skupljanja glasova, upravo zbog toga što bi sa tri fudbalski velika kontinenta bio veliki broj onih koji bi mogao da im da glas. Španija i Portugal vjeruju da bi na kartu Ukrajine mogli da dobiju publicitet i podršku neophodne da ih približe dobijanju organizacije turnira. Svjetsko prvenstvo 2022. godine startuje za manje od dva mjeseca u Kataru, a naredni turnir 2026. godine igraće se u SAD, Kanadi i Meksiku. Ostaje da vidimo ko će biti domaćini turnira na stogodišnjicu od prvog Mundijala u Montevideu 1930. godine...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Brazilac

Do 2030 Ukrajine nece nece biti na karti svjeta a oni bi svetsko prvenstvo. cirkus

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC