• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovdje je Arsenal harao, a evo šta je ostalo od "Hajberija"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mnogo je onih koji i danas smatraju da je nekadašnji stadion Arsenala "imao dušu". On nije u potpunosti srušen i evo kako izgleda 16 godina po njegovom napuštanju.

 Ovako danas izgleda Hajberi Izvor: Instagram/copa90/Printscreen

Nešto stariji ljubitelji fudbala i naročito Premijer lige i danas pamte vremena koja će u njima probuditi nostalgiju. Vrijeme kada je Premijer liga polako preuzimala primat od italijanske Serije A i postajala najjača na svijetu sada je već više od 15 godina daleko.

A u to vrijeme, bilo je brojnih stadiona koje više u Premijer ligi nemamo prilike da vidimo. Možda i najkultniji među njima je slavni "Hajberi", nekadašnji dom fudbalera Arsenala. Jedan navijač je odlučio  da vidi kako danas izgleda lokacija na kojoj su nekad igrali "nepobjedivi" Arsena Vengera.

"Hajberi" je bio stadion na kojem je Arsenal igrao skoro 100 godina prije nego što su se 2006. godine preselili na novi, stadion "Emirejts". Tamo "tobdžije" i danas igraju, a posljednji susret na starom stadionu odigrali su prije više od 16 godina. Za svakog starijeg navijača Arsenala, "Hajberi" će zauvijek imati mjesta u sjećanju.

Radilo se o "tipičnom" engleskom stadionu čiji kapacitet je bio 38.000 sjedećih mjesta. Upravo je to bio razlog zašto je klub odlučio da izgradi novi stadion, kako bi mogao da na većem zdanju primi više navijača i zaradi više novca. A kada je odlučeno da se "Hajberi" napusti, donesena je odluka da on ne bude u potpunosti srušen.

Spoljni dio stadiona ostao je poprilično isti. I dalje su tu fasade koje su nekada bile, i na njima i dalje piše "Arsenal Football Club". Ali unutrašnji dio je potpuno promijenjen. Tokom 2009. godine, stadion je pretvoren u stambeno naselje. Tribine su pretvorene u zgrade, a mjesto gdje je nekada bio teren sada se nalazi lijep park.

Jedan ljubitelj fudbala je istraživao i potom posjetio nekadašnji "Hajberi", gdje se ušetao i uspio da snimi kadrove kako u 2022. godini izgleda ovaj nekada kultni stadion. Ovom lokacijom i dalje odiše velika istorija, a pogledajte kako izgleda lokacija na kojoj su nekada Tjeri Anri, Denis Bergkamp i generacije i generacije fudbalera prije njih pravili velike rezultate:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC